Старопланинският събор Балкан фолк“ отново събира във Велико Търново фолклорни

...
Старопланинският събор Балкан фолк“ отново събира във Велико Търново фолклорни
Коментари Харесай

"Балкан фолк" събира във Велико Търново изпълнители от цяла България

Старопланинският събор „ Балкан фолк “ още веднъж събира във Велико Търново фолклорни сформира и реализатори от цяла България. Повече от 1500 артисти, музиканти и танцьори ще излязат на сцената на летния спектакъл в града за фестивала от през днешния ден до неделя.

Пъстротата на българската национална музика и танци още веднъж събира сформира от цяла България във Велико Търново, съобщи Калоян Николов, ръководител на Старопланински събор „ Балкан фолк “ и президент на Европейската асоциация на фолклорните фестивали, под чиято закрила се организира събитието: 

„ Старопланинския събор го организираме за 25-а година. Участват към 200 групи. Очакваме към този момент обществената отдалеченост да бъде скъсена. Трудно е да се каже, че напълно са живи българските обичаи, само че доста хора се стараят да ги опазват “.  

На събора ще гостуват обединения от Черна гора и Индия. Концертите са в летния спектакъл във Велико Търново в следобедите часов от петък до неделя. Съпътстващи събития са XII Национален шампионат „ Еврофолк ” и VII Световна купа по фолклор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР