Starlink, проектът за космически интернет на SpaceX и Илон Мъск,

...
Starlink, проектът за космически интернет на SpaceX и Илон Мъск,
Коментари Харесай

Starlink започва да ограничава интернета си

Starlink, планът за галактически интернет на SpaceX и Илон Мъск, се радва на огромен интерес и от ден на ден консуматори по света, като по последни данни от юни клиентите му наброяват над 500 000. 
 Starlink, Ookla и за какво галактическият интернет става по-бавен
Защо интернетът на Starlink става над 50% по-бавен

Проблеми за Мъск и SpaceX

Този плевел напредък обаче наподобява идва на цената на качеството на услугата, като наскоро научихме, че скоростта на мрежата тук-там е паднала с над 50%. 

За да се оправи с напора Starlink изненадващо разгласи, че ще постави завършек на неограничения трафик при оптималната скорост и скоростта ще бъде понижена за всички, които надвишават 1ТВ трафик месечно. 
 Снимка 573163

След достигането на този предел скоростта на връзката ще бъде ограничавана до края на съответния месец, като потребителите ще имат опцията да заплащат по 25 цента на гигабайт, в случай че желаят да продължат да употребяват по-висока скорост. 

Скоростта от 350Мbps, която до скоро бе част от базовия пакет на Starlink, към този момент ще е недостъпна даже за корпоративните клиенти. 
 Снимка 562341

Обикновените консуматори могат да чакат скорост от едвам 20-100Mbps, до момента в който бизнес клиентите ще се радват на двойно по-висока скорост от 40-220Mbps, оповестява компанията. 
 Starlink, SpaceX и по какъв начин инфлацията докара до повишаване на цените на галактическия интернет
Инфлацията застигна и интернета на Starlink

А обещаваха, че ще поевтинее

Добрата вест в тази ситуация е, че тези промени ще обиден единствено към 10% от актуалните клиенти на мрежата, защото по данни на Starlink това е делът на потребителите, които съумяват да надвишат немалкия предел от 1ТВ. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР