Стара Загора. В Стара Загора ще бъде изградена зала за

...
Стара Загора. В Стара Загора ще бъде изградена зала за
Коментари Харесай

Стара Загора: В града ще бъде изградена зала за бойни спортове

Стара Загора. В Стара Загора ще бъде построена зала за тренировки по бойни спортове. Това даде обещание през днешния ден кметът Живко Тодоров, по време на среща си със състезателя на старозагорския Спортен клуб „ Сезан “ и член на Националния тим на България Севдалин Славов, който победи на Мондиала в Тайланд с шампионската купа в категория до 63.5 кг. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Шампионатът събра над 400 състезатели от 40 страни.
Тази поредна победа приказва за равнището на бойните спортове в Стара Загора. Да станеш международен първенец точно в Тайланд, където това е народен спорт, не е елементарно. Искаме да благодарим на Севдалин, че развя високо българския народен байрак и популяризира името на Стара Загора, сподели кметът. Той разгласи, че ще работи за основаването на нова зала, оборудвана с клетка, кръг, чували и всичко належащо за осъществяване на пълноценни тренировки на състезателите по бойни спортове.
Севдалин има доста качества и най-важните са усърдие, неизменност и упоритост, които го изведоха на това равнище, показа неговият първи треньор и създател на Спортен клуб „ Сезан “ в Стара Загора Жельо Илиев. Той цитира лидера на националния ни тим за шампионата Николай Атанасов, съгласно който „ това е най-достойното показване на наш играч “. Срещите му постоянно приключват с нокаут или очевидна победа, добави Илиев. В неговия клуб сега упражняват 30 мъже и дами.
Това е единствено началото за мен, очаквайте още победи. След аматьорската купа, желая да печеля и на професионалния кръг, означи старозагорският войник. В началото упражнявах бадминтон, само че не беше моят спорт. В клуб „ Сезан “ открих непримиримост, мотивация и фантазии, споделя Севдалин, който сега учи „ Електроенергетика “ в Техническия университет в София и тренира при различен старозагорец – Красимир Колев. В Тайланд изиграл 3 мача, против представителите на Колумбия, Непал и Индонезия, приключили с нокаут. Четвъртият, против представителя на Уругвай, който го води до купата, приключва с безапелационна победа.
Севдалин Славов тренира в Спортен клуб по кик бокс и муай тай „ Сезан " от 7 години. Той е Европейски първенец и нееднократен републикански първенец, без загуба на професионалния кръг.
Кметът Живко Тодоров му връчи грамота за извоюваната купа, а отрасловият зам.-кмет Красимира Чахова му подари имитация на артефакт от Регионалния исторически музей с надпис, свидетелстващ, че в земите на Стара Загора е живял носителят на олимпийски трофеи, римският спортист Марк Фронтон.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР