Стара Загора. В европейската седмица на професионалните умения Професионалната гимназия

...
Стара Загора. В европейската седмица на професионалните умения Професионалната гимназия
Коментари Харесай

Стара Загора: Професионалната гимназия по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров“ представи на ученици фирми партньори в обучението

Стара Загора. В европейската седмица на професионалните умения Професионалната гимназия по механотехника и превоз „ Н. Й. Вапцаров “ в Стара Загора се включи в самодейността Дни на отворените порти и показа компаниите сътрудници в дуалното образование на възпитаници от главните учебни заведения. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Европейската седмица на професионалните умения е самодейност на Европейската комисия и има за цел да направи по-привлекателно професионалното обучение и образование в поддръжка на качествените умения и работните места посредством съчетаване на прояви, които се организираха в цяла Европа на локално, районно и национално ниво.
Стара Загора за повторно взе участие в самодейността с Дни на отворените порти. Координатор е Регионалното ръководство на образованието (РУО) в партньорство с Община Стара Загора, регионална администрация, Търговско-промишлена палата - Стара Загора и другите районни работодателски организации.
ПГМТТ „ Н. Й. Вапцаров “ също се включи в самодейността, описа шефът Стоян Колев. По думите му концепцията е по-малките възпитаници, които ще аплайват тази година в гимназията, да се срещнат с предприятията, в които ще се образоват. Те са сътрудници в дуалното образование в гимназията. Общо 18 възпитаници от IX ОУ " Веселин Ханчев " посетиха компания " Хранинвест ХМК “ АД. Там те се срещнаха с производството на компанията и разгледаха цеховете. Двадесет и двама седмокласници от ОУ „ Георги Райчев “ пък видяха по какъв начин се лее чугун и по какъв начин се вършат отливки в старозагорския цех " Прогрес ". Във компания дискови запаметяващи устройства, 28 възпитаници от IX ОУ " Веселин Ханчев " наблюдаваха индустриалния развой и на място се срещнаха с действителните дейности на служащите.
Дните на отворените порти спомагат за превъзмогване на отрицателната визия за производството и за основаване на положителна настройка към професионалното обучение. Старозагорска област е образец за районно партньорство и водач в използване на дуалното образование.
В момента е в ход процедурата по завяване на потребностите на компаниите за образования по съответни специалности, което ще дефинира държавния план-прием на възпитаници в професионалните гимназии за образователната 2019/2020 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР