Стара Загора. Най-старият в Стара Загора и един от първите

...
Стара Загора. Най-старият в Стара Загора и един от първите
Коментари Харесай

Над 160 състезатели показват техника и спортен хъс в турнира по борба „Никола Илчев“ в Стара Загора

Стара Загора. Най-старият в Стара Загора и един от първите шампионати по битка в страната – „ Никола Илчев “, събра в спортната зала на IX ОУ „ Веселин Ханчев “ стотици дребни спортисти. Петнадесет са тимовете от цялата страна, които демонстрират умения и хъс, в националното съревнование, проведено от старозагорския клуб „ Берое “. Участниците са разграничени в две групи – възпитаници от 2-ри до 4-ти клас и от 5-ти и 6-ти клас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

„ Поздравявам уредниците, които влагат доста старания в младите гении на града. Благодарен съм, че работейки дружно, съумяваме да подобряваме спортната инфраструктура, тъй като в последна сметка – спортът е за децата. Така те се развиват вярно, като имащи достолепие и дисциплинираност хора “, сподели при откриването на шампионата кметът Живко Тодоров. Той изрази признателност към треньорите за отдадеността и грижата към най-малките. „ Вярвам, че битката ще продължи да носи доста триумфи и горделивост освен на Стара Загора, само че и на страната ни – по този начин както е било и до момента “, добави още градоначалникът.

От името на уредниците на обичайния детски шампионат на кмета Живко Тодоров и неговия отраслов заместител Красимира Чахова бяха връчени специфични благодарствени плакети.
„ Благодарение на Община Стара Загора залата ни по битка има нова облага – сложени са трибуни за близо 250 души. Така тя към този момент е пригодена и комфортна за надпревари. Тук ще се организират редица спортни събития, което е отлично “, сподели Димо Христов, един от най-хубавите треньори по битка в Стара Загора.

На откриването участваха още ръководителят на ПК по спорт и юношески действия на Общинския съвет Тихомир Трифонов, спортни дейци, гл. специалист от общинския състезателен отдел Петко Крумов, треньори, спортни дейци и родители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР