Стара Загора. Имаше много черни прогнози за състоянието на фискалния

...
Стара Загора. Имаше много черни прогнози за състоянието на фискалния
Коментари Харесай

Депутати от ГЕРБ – Стара Загора: Нека спрат спекулациите – България е много далеч от финансов апокалипсис

Стара Загора. Имаше доста черни прогнози за положението на фискалния запас на България след изплащането на външен дълг за близо 2 милиарда лева Те не се сбъднаха и целяха единствено популизъм и заплашване на хората. Това оповестиха на конференция народните представители от ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов, Борис Кърчев, Маноил Манев и Радостин Танев, оповестиха от пресцентъра на партията. „ След изработката и на втория транш за тази година, с което равнището на дължимото от България понижава до към 25% от Брутният вътрешен продукт, това докара до икономисване на разноски за лихви “, посочи Емил Христов. Той уточни, че това е верният път за работа от страна на Министерството на финансите и акцентира, че явно България е доста надалеч от финансовия апокалипсис, нееднократно артикулиран от опозицията.
„ Трябва да се каже, че тъкмо с помощта на акумулираните суми в държавния запас, отпада потребността от стартиране на нови облигации на външните пазари през 2017 година За първите пет месеца на тази година държавната хазна още веднъж е с остатък. И до момента в който фискалният запас е на извънредно високи равнища, държавният дълг понижава “, добави Радостин Танев.
„ На фона на всички спекулации на опозицията, че Народното събрание не работи, че депутатите не работят, че надали не страната ни умира – обстоятелствата приказват друго “, съобщи националният представител Маноил Манев. Той даде детайлности към работата на Комисията по вътрешна сигурност, на която е член. „ В последните седмици на дневен ред е тематиката с митингите на служителите на реда и чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Това, за което приказваме през днешния ден, е тясно обвързвано с действителността у нас. Добрата финансова политика, събираемостта, както и стабилността на финансовия запас, дава опция за промени и усъвършенствания във всички посоки “, добави Манев. Той посочи, че е направена крачка към изплащането на парите за униформи, нещо, което до момента не е било уредено законово. „ Работи се за увеличение на средствата за ексклузивен труд, както и към възможното повишаване на месечните им хонорари, когато има опция за това “, сподели още депутатът.
По време на срещата със старозагорските медии бе подчертано и върху още няколко тематики – измененията в Закона за придвижване по пътищата, идното разглеждане на плана за Закона за доброволчеството, както и детайлности към работата на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.
„ Отпадането на знак Е24 от Закона за придвижване по пътищата е стъпка към ограничението на случаите, породени от висока и несъобразена скорост. Предстои ни още доста работа, само че тази черна статистика за починалите и ранените по пътищата би трябвало да бъде лимитирана “, безапелационен бе депутатът Борис Кърчев, който е член на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия. Той напомни, че се обмисля най-благоприятен вид за разработване на обособени нормативни уредби, с които да се рамкират разпоредбите на пътя, на образованието, на регистрацията и на санкционирането.
Временната комисия, на която Емил Христов е ръководител, занимаваща се с изследване на процедурата по желание на нов вид военен аероплан, интензивно работи, посочи депутатът. „ Приехме вътрешните правила за активността на комисията, както и листата, с който пожелаваме първата част от документите от Министерство на защитата. Той съобщи, че е извънредно належащо да се заобикаля политизирането на тематиката и внасянето на напрежение, както при работата на Временната комисия, по този начин и когато става дума за работата на Парламентарната комисия по защита.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР