Стара Загора. Детска градина № 68 Патиланско царство“ е от

...
Стара Загора. Детска градина № 68 Патиланско царство“ е от
Коментари Харесай

Стара Загора: Детска градина № 68 „Патиланско царство“ празнува 20-ата си годишнина

Стара Загора. Детска градина № 68 „ Патиланско царство “ е от градините в Стара Загора с опит и обичаи. През 2017 година се навършват 20 години от нейното основаване. Юбилеят бе маркиран уместно като „ Патиланска европеада “ – взаимен план с Община Стара Загора, по отношение на акцията „ Стара Загора - Европейски град на спорта “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Атмосферата се извърши с радостно въодушевление, състезателен дух, предпочитание за игри и победа с посрещането на децата от всички възрастови групи в детската градина, разпределени в разнообразни спортни дисциплини: „ Футбол “, „ Бягане “, „ Спортен лов на риба “, „ Баскетбол “, „ Скок на дължина “, „ Хвърляне в цел “, „ Хокей на трева “, „ Художествена гимнастика “ и „ Спортно катерене “.
Директорът на градината Росица Димитрова поздрави всички посетители, както и своите ученици и екипа, който се грижи за тях. Приветствия насочиха и гостите на юбилея, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, Петя Желязкова - член на Обществения съвет към градината.
Европеадата беше открита с демонстрационен мач сред деца и родители. Малките спортисти, ученици на ДГ №68 „ Патиланско царство “ демонстрираха впечатляващи резултати, за което получиха награди от Община Стара Загора – торбички и шапки, както и от градината – грамоти за присъединяване, купи и медали за изявилите се с най-хубави резултати, а за най-малките - книжки и часовници.
За положителното въодушевление се погрижиха мажоретките от Център за работа с деца и гимнастичките от СКХГ „ Берое “, чието комбиниране се съпроводи от соловото осъществяване на близначките Златина и Катерина Кукеви, сегашни възпитанички на детската градина. Присъстваха експерти от отдел “Образование “ и представители от учебни заведения и детски градини.
В тържеството взеха присъединяване и родителите, с чието наличие и помощ празникът се трансформира в незабравимо преживяване за децата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР