Станаха ясни задкулисните договорки в управляващата коалиция - до вчера

...
Станаха ясни задкулисните договорки в управляващата коалиция - до вчера
Коментари Харесай

Свиленски за вота на недоверие: Стана ясно задкулисието в управляващата коалиция

" Станаха ясни подмолните сделки в ръководещата коалиция - до през вчерашния ден ни се обясняваше, че Путин е на границата на България. Днес от няколко часа Путин е в Народното събрание, в Министерския съвет и на жълтите павета. Защото господин е пропутинска партия. Днес виждаме, че са се разбрали дерогацията да отпадне от 1 март, т.е. и Движение за права и свободи и ГЕРБ влизат в този облик ".  ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи желаят оставките на разнообразни министри в кабинета - дано влязат в зала и да гласоподават вота на съмнение. Това разяснява в петък в " Панорама " по Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Той разяснява също по този начин, че финансовият министър Асен Василев може би управлява държавното управление ,
 На депутатите не им се гласоподава по вота на съмнение
На депутатите не им се гласоподава по вота на съмнение

Липса на кворум разпусна Народното събрание

Според Свиленски смисълът на вота на съмнение не е събирането на гласове, а да се покажат проблемите в страната . Определи обстановката в областта на защитата като пагубна.

" Разпродадохме складовете на армията, границата е разграден двор, министърът на вършените работи изясни. Това държавно управление заслужава ли да ръководи? ", попита той. 

Социалистът поздрави финансовия министър само че уточни, че Българска социалистическа партия ще предложат още.

" Втората година майчинство да бъде равна на минималната работна заплата, младежите до 26 години да бъдат освободени от налози. Ще предложим ограничения, свързани с профилактиката и репродуктивните проблеми. Ще предложим да бъдат обложени и свръхпечалбите на банките, както и таван на банковите такси "., изреди той. 

Припомняме, че в петък Народното събрание не можа да стартира работа - няма кворум . Едва 78 депутатите се записаха за старт на съвещанието. Председателят на Народното събрание Росен Желязков даде 10 минути отмора, с цел да се записват повече народни представители - както той се изрази " нова порция регистрация ".

Днешното съвещание трябваше да стартира с наново гласоподаване на вота на съмнение към държавното управление Денков/Габриел, откакто вчерашното съвещание се заради още веднъж поради " липса на кворум ".

След почивката се записаха 79 депутати. За старт на съвещанието са нужни 121 най-малко. Затова и ръководителят на Народното събрание разпусна съвещанието.

Депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи демонстративно излязоха от пленарна зала в момента, когато стартира гласуването на втория избор на съмнение против държавното управление. Така те не участваха в гласуването действително, като подалите глас от пленарна зала по вота на съмнение бяха 61 на 66. При прегласуването обаче се оказа, че кворум няма и окончателното решение за ориста на държавното управление остана за през днешния ден.

и национална сигурност, импортиран от Българска социалистическа партия и подсилен от Има Такъв Народ и " Възраждане ". Дебатите по него минаха в сряда.
 Българска социалистическа партия, Възраждане и Има Такъв Народ внесоха избор на съмнение
Българска социалистическа партия, Възраждане и Има Такъв Народ внесоха избор на съмнение

Причината - неуспех в политиката за защита и сигурност

Бюджет 2024 година ще е с недостиг 3% на касова основа и 2.9% на начислена основа. 23.8% ще остане държавният дълг. Параметрите на бюджета за следващата година бяха показани предходната седмица от финансовия министър. Максималният размер на дълга в края на 2024 година няма да надвишава 48.9 милиарда лева, което е 23.8%

Бюджетът е уравновесен и ще разреши да се изпълнят всички критерии за приемането на България в Еврозоната. 50% са повече вложения в бюджета, регистрира Василев. Това, което се чака като нарастване на междинната работна заплата и на база на плануванаъа капиталова стратегия е растеж сред 10-12%.

Основните детайли заложени в бюджета са е, че се усилва минималната работна заплата на 933 лева, заложени са 12 милиарда лева финансови разноски в бюджета за следващата година, нарастване на пенсиите с 11%, заложени са финансови разноски в размер на 1 милиарда лева във Фонда за общински планове. Разходите за здраве нарастват с 1 милиарда и 100 млн. лева, разноските за обучение нарастват с 590 млн. лева за предучилищното и учебното обучение, планувани са 63 млн. лева за нарастване на нормативната прехрана на дете в детската градина и в общинско учебно заведение, над 80 млн. лева за нови учебници, съвсем 87 млн. лева за създаване на нови детски градини и ясли, 50 млн. лева за физкултурни салони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР