Станаха ясни 6-те точки с искания на Украйна, които е

...
Станаха ясни 6-те точки с искания на Украйна, които е
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Ето ги 6-те искания на Украйна, които ще дебатират днес в НС, оръжието не е в списъка

Станаха ясни 6-те точки с претенции на Украйна, които е внесъл с писмото си в Народното събрание посланикът на страната у нас Виталий Москаленко тази заран. В писмото си дипломатът се базира на срещата сред българския министър председател Кирил Петков и украинския президент Володимир Зеленски, състояла се в Киев в края на април.

Ето какво включват шестте претенции на Украйна към България:

1. Продължаване на поддръжката за участие на Украйна в Европейски Съюз.

2. Помощ за украинските жители, бягащи от войната.

3. Съдействие за изнасяне на зърно посредством пристанището във Варна.

4. Засилването на енергийното съдействие

5. Ремонтна активност на украинска военна техника в българските военни фабрики.

5. Продължаване на доставките на филантропична помощ - медикаменти, облекла и храни.

Писмото на дипломат Москаленко ще бъде включено в проекторешението, което следва Народното събрание да разиска.

В началото на дебатите Атанас Михнев от " Продължаваме промяната " предложи и нова дефиниция на текста, вкарал ръководещата коалиция във вътрешни драми. Според него България ще окаже на Украйна " военнотехническа помощ съгласно формалното писмо на Украйна и съгласно опциите на България ", като от импортирания текст отпадат " за защитни цели ".

Той изясни, че депутатите от " Продължаваме промяната " ще гласоподават по съвест. Обществото е разграничено, по тази причина би трябвало да разбираем на хората какво вършим. Знаем, че ще отнесем упреци и от двете страни, изясни депутатът от Политическа партия.

Така или другояче България към този момент усили износа си на оръжие, към този момент оказваме помощ по други способи на нападнатия украински народ. Така или другояче Путин ни спря кранчето за газа, става известно, че постоянно сме можели без този газ, подготвени сме да понесем отговорността си за това решение, което ни подрежда до евроатлантическите ни сътрудници, разяснява Михнев. Време е да се обединим към правилата за мир, добави той.

Нека силата бъде с нас, приключи депутатът от Политическа партия, правейки прилика с творчеството на Джордж Лукас. Според него 4 май бил Денят на силата. Силата е на страната на този, който застава от вярната и светлата страна на историята, сподели Михнев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР