Стана известно какви продукти е най-добре да не се оставят

...
Стана известно какви продукти е най-добре да не се оставят
Коментари Харесай

Топ 5 храни, които хлебарките предпочитат

Стана известно какви артикули е най-добре да не се оставят през лятото на масата, изключително вечерно време, с цел да не ги атакуван хлебарките

Хлебарките всекидневно се задействат през лятото, макар, че и през зимата не сме лишени от тяхното наличие. Досадните инсекти най-често се развъждат два пъти годишно. Първият интервал е през зимните месеци, вторият през летните. Тъй като юни към този момент преполови, тематиката за това по какъв начин да предпазите дома си от хлебарките е изключително настояща.

Между другото, има редица храни, които притеглят тези инсекти, повече от други. Дори в случай че апартаментът наподобява изцяло чист и постоянно изнасяте боклука, заобикаляйки появяването на неприятни миризми, това въобще не е гаранция, че хлебарки ще ви заобиколят. От публикацията ще разберете кои артикули е най-добре да не оставяте на масата, с цел да не притегляте вниманието им.

Сирене

Експертите означават, че сиренето е съвсем една от най-хубавите примамки за този тип инсекти. Хлебарките са привлечени от съвсем всички типове и разновидности. Сандвичът с масло и сирене, оставен на масата за хранене през лятото, може да ви изиграе жестока смешка.

Плодове и зеленчуци

Най-добре е да не съхранявате тези храни отвън хладилника през лятото. Съхраняването при стайна температура може да притегли разнообразни инсекти. Говорим за пъпеши, дини, праскови, банани, ябълки. Между другото, даже кората, останала след ястие на тези плодове, може да ви докара хлебарки.

Напитки

Ферментиралите питиета притеглят и хлебарки, поради характерната миризма, която имат. Една такава напитка е бирата. Не забравяйте, че хлебарките е доста по-трудно да бъдат изтребени, в сравнение с привлечени, тъй че не оставяйте бира и други ферментирали питиета на масата. Прибирайте ги в хладилника.

Сладкарски произведения

Отдавна е известно, че хлебарките обичат трохи. Струва си да пуснете парче бисквита или трохи от самун на пода, и насекомите ще се ступат тъкмо там. Те обичат храна, богата на протеини и въглехидрати, и по тази причина сладките са едни от най-приятните и търсени деликатеси за тях – блатове, сладкиши, шоколад и даже захар. Ето за какво е толкоз значимо да почиствате къщата по-често, изключително кухнята. По-добре е да минете няколко пъти с прахосмукачката, в сравнение с да тичате в аптеката за отрова за хлебарки.

Месо

Най-често насекомите намират уместно лакомство за себе си единствено по миризмата. В допълнение към гореспоменатите гастрономически изкушения, те са привлечени и от ароматите на мазна и тлъста храна. Това може да бъде парче месо, гърди или наденица. Не на вятъра доста хора са употребявали такива артикули като примамка, с цел да се отърват от досадните инсекти.

Освен това хлебарките също не се двоумят да ядат субстанции от синтетичен генезис. Те не са привлечени единствено от метал и пластмаса. Сапунът, козметиката, прахът за пране също могат да ги привлекат. Понякога тези инсекти ядат даже и стайни растения.

Хлебарите се нуждаят от вода, с цел да снасят яйцата си

Средното време за развиване на техните яйца е към три месеца, според от температурата. Първото нещо, което можете да извършите, е да блокирате главните им пътища за достъп, като поставите мрежи върху вентилационните отвори. Такива дупки има в кухнята, както и в банята. Посъветвайте се със експерт коя ще е най-ефективната и безвредна отрова, която да употребявате, с цел да държите хлебарките надалеч от вкъщи си.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР