Стана известно как ще изглежда американският изтребител от шесто поколение.

...
Стана известно как ще изглежда американският изтребител от шесто поколение.
Коментари Харесай

“Краят на вековна епоха”. В САЩ открехнаха тайната на най-смъртоносната програма

Стана известно по какъв начин ще наподобява американският изтребител от шесто потомство. Неговата задача е да обезпечи владичество във въздуха в изискванията на развита система за противоракетна защита на евентуален съперник. Но перспективната разработка е освен това от просто „ нов аероплан “.

Мистерия от " скунксовете "

Мистериозно изображение се появи при започване на юли в обществените мрежи на корпорация “Локхийд Мартин ”. Компанията посвети поредност от истории на 80-годишнината на своето поделение “Скънк Уъркс ”, което се занимава с секрети разработки.

В малко видео се сменят контурите на най-значимите артикули, основани от " скунксовете " - свръхзвуковият СР-71, изтребителите от пето потомство Ф-22 и Ф-35 и още няколко самолета.

Експертите обаче не разпознаха един от силуетите. Предполага се, че става дума за изтребител, който се създава като част от плана “Въздушна доминация от ново потомство ” (НГАД).

Планира се самолетът от шесто потомство да стане невредим за системите за Противовъздушна отбрана. Тоест, те би трябвало да могат да се скрият от радарите, да летят по-бързо от противовъздушните ракети и/или да работят дейно отвън обсега на противовъздушните системи. НГАД взема решение тези проблеми.

Скрити дюзи

Самолетът е летящо крило. Опашката липсва. Това дава дребна видимост. Изглежда, че моторите са ситуирани във фюзелажа. Тесни дюзи - от горната страна, тъй че долната ромбовидна низина заглушава термичния автограф. Така разясняват видяното специалисти.

Има люк - транспарантна част от кабината. И по този начин, изтребителят е пилотиран. Поне може да стане подобен, в случай че се наложи. Смята се, че " изтребителите ” от шесто потомство би трябвало да имат вид за дистанционно управление.

Важно конкретизиране: към момента няма публично удостоверение, че мистериозният контур е на НГАД. Възможно е същинският аероплан да наподобява друго. Но едно нещо е несъмнено: създаването на усъвършенствана машина в действителност се ускори в Съединените щати.

Нова конструкция

Няколко дни преди презентацията във военновъздушната база “Едуардс ” в Калифорния беше образувана специфична работна група, която да дава отговор за летателните тествания на новия изтребител.

Паралелна задача е изпитването на нови технологии за Ф-22. НГАД има особено отношение към този аероплан. Той би трябвало да размени “Раптор ”.

От своя страна изтребителят от пето потомство служи като тестова платформа за някои от технологиите за НГАД. Това се загатва в публични документи на Пентагона. Така че това е двупосочна улица.

И по този начин, на Ф-22 към този момент са видяни най-малко три типа новаторски покрития, както и подкрилни контейнери, направени, като се вземат поради условията за стелт. Според специалистите там са ситуирани средства за радиоелектронна битка, инфрачервени системи за търсене и следене.

Тайните на " Зона 51 "

Прототипите на НГАД наподобява към този момент летят. Над секретната „ Зона 51 “ са регистрирани най-малко два незнайни летящи крила. Според осведомените в тестванията вземат участие три прототипа.

Сега планът е на стадий избор на производител. В състезанието вземат участие три компании: “Локхийд Мартин ”, “Бойнг ” и “Нортроп Груман ”. Според изявленията в медиите са останали двама, само че не се прецизира кои. Окончателното решение ще бъде взето през 2024 година

Серийното произвеждане би трябвало да стартира до идващото десетилетие. Военновъздушни сили желаят да купят 200 изтребителя шесто потомство. Всеки ще коства " няколкостотин милиона $ ".

Последен екипаж

Но НГАД не са единствено самолети. Това е цяло семейство от съвременни технологии: мотори, оръжия (вероятно лазерни системи), системи за радиоелектронна война, датчици, мрежови екосистеми, принадлежности за бойно ръководство.

Така в границите на програмата те ще придобият хиляда дрона с висока степен на самостоятелност. Те също ще бъдат тествани в “Зона 51 ”. Предполага се, че изтребителят ще взаимодейства с няколко такива дрона. В края на краищата нарасналата мрежова устременост е друга характерност на самолетите от шесто потомство.

В допълнение, НГАД ще усили обсега и товароносимостта. Това е изключително значимо за идните спорове в Азиатско-тихоокеанския район.

Подробностите за външния тип следва да бъдат конкретизирани. Но концептуално това е устройство с отворена архитектура. Тоест ще бъде елементарно да се надграждат системите и да се уголемяват опциите на машината.

Експертите означават: най-вероятно Ф-Екс, както от време на време се назовава перспективния изтребител, ще бъде последният пилотиран в историята на Съединени американски щати. След него в небето ще останат единствено дронове.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР