Стъклените нудълс са наричани още китайски вермичели или целуфанови нудълс.

...
Стъклените нудълс са наричани още китайски вермичели или целуфанови нудълс.
Коментари Харесай

Как да си приготвим най-вкусните стъклени нудълс?

Стъклените нудълс са наричани още китайски вермичели или целуфанови нудълс. Те са направени от нишесте от зърна на фасул Мунг или от нишесте от зелен грах. Бобът мунг е тясно свързани с граха и лещата. Има и корейски тип стъклени нудълс, които са приготвени от нишестето на сладостен картоф и се назовават Денгмян нудълс. Всички те са са без мазнини, без глутен и са в действителност вкусни. Как се готвят стъклените нудълс? Вижте повече.

Как наподобяват?

Стъклените нудълс наподобяват на тънки оризови спагети. Те наподобяват бели и непрозрачни в опаковката и постоянно идват в снопове. Ако не сте сигурни дали са оризови или стъклени, просто проверете съставките. Те не съдържат яйца или глутен.

Защо са стъклени?

 стъклени нудълс

Когато стъклените нудълс са напоени с вода и варени, те се трансформират от бели и непрозрачни в транспарантни. Този стъклен или полупрозрачен целофанов тип се дължи на нишестето от фасул, което се употребява за приготвянето им.

Какъв усет имат?

Вкусът на стъклените нудълс е сходен на пшеницата, само че са по-меки и с малко по-различна текстура. Обикновено се сервират на дъното на блюдото или в купа за сервиране в заведения за хранене с останалите съставки. Нудълите елементарно всмукват течност, тъй че можете да бъдете великодушни със соса, когато добавяте подобен.

Инструкции за готвене

 стъклени нудълс, приготвени с телешко

Стъклените нудълс могат да се сварят като елементарни макарони, само че не толкоз дълго. Варете ги, до момента в който не станат транспарантни и задоволително меки, с цел да могат да се ядат, което би трябвало да бъде към 3 до 6 минути, според от това какъв брой ще готвите едновременно. Прецедете добре и изплакнете щедро със студена вода, с цел да изплакнете непотребното нишесте. Разбъркайте с 1/2 чаена лъжичка масло, с цел да ги предпазите от срастване.

Хранителни обстоятелства

Докато стъклените макарони наподобяват по-леки от другите типове макаронени произведения, те имат съвсем същото количество въглехидрати като елементарните спагети и повече от пълнозърнестите. Получавате 36% от дневните въглехидрати от една порция. Те се смятат за комплициран въглехидрат, който е по-добър източник на " гориво " за тялото от елементарните въглехидрати като захарта.

Можете да ги употребявате както за супи, по този начин и за съществени ястия. Подхождат си със всевъзможен тип зеленчуци, тъй че са подобаващи и за салати. Както и да ги употребявате ще останете очаровани както от усета им, по този начин и от забавния им транспарантен тип.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР