Стачката на кабинните екипажи на дъщерни дружества на Lufthansa заплашва

...
Стачката на кабинните екипажи на дъщерни дружества на Lufthansa заплашва
Коментари Харесай

Стачка заплашва 300 полета и 60 000 пътници в Германия

Стачката на кабинните екипажи на дъщерни сдружения на Lufthansa заплашва 300 полета и 60 000 пасажери в Германия , оповестяват " Аеронаутикс онлайн " и " Дойче веле ".

Синдикатът НЛО разгласи стачка за четири немски самолетни компании от групата Lufthansa. Този апел за стачка остава, както съобщи представителят на съюза Николи Баблис. Филиалите на Lufthansa Eurowings (EW/EWG), Germanwings (4U/GWI), Lufthansa Cityline (CL/CLH) и SunExpress Germany (XG/SXD).

Засегнати стотици полети до Франкфурт, Дюселдорф, Кьолн, Щутгарт, Берлин и Хамбург .

На редица немски летища предупредителната стачка на стюардесите от съюза е удължена до среднощ . Това заяви заместник-ръководителят на НЛО Даниел Флор в изявление за ДПА рано в неделя сутринта, 20 октомври. Първоначално бе планувано стачката да е от 5 до 11 часа .

За къс миг трудовият спор бе преустановен , откакто Lufthansa ненадейно изрази готовността си да усили заплатата на кабинния екипаж с 2%, вместо с 1,8% , както изискваше самият съюз. Въпреки това незабавно по-късно НЛО показа нови тарифни условия, които Lufthansa незабавно отхвърли.

Синдикатът прикани своите членове във всички компании на концерна Lufthansa да гласоподават за неограничени стачки, които би трябвало да продължат до 1 ноември .

НЛО и компанията от дълго време са в сериозен спор. След огромни различия в управлението на НЛО, концернът към този момент не признава борда на съюза за легален представител на стюардесите и се пробва по правосъден път да го лиши от правото да води парични разногласия.
 Съюзът на кабинните екипажи на Lufthansa готви стачка в Мюнхен и Франкфурт
Съюзът на кабинните екипажи на Lufthansa готви стачка в Мюнхен и Франкфурт

Обмислят и по-сериозни дейности идната седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР