Stability AI – стартъпът, който стои зад разработката на генератора

...
Stability AI – стартъпът, който стои зад разработката на генератора
Коментари Харесай

Stability AI представи Stable Doodle – инструмент с изкуствен интелект, който превръща скиците в рисунки

Stability AI – стартъпът, който стои зад създаването на генератора на изображения с изкуствен интелект Stable Diffusion показа Stable Doodle – нов инструмент, която може да трансформира скици в изцяло детайлни рисунки.

Stable Doodle употребява най-новия модел на Stable Diffusion, с цел да проучва контурите на скиците и да генерира „ образно прелестно “ художествено изображение. Услугата към този момент е налична посредством ClipDrop – платформа, която Stability закупи през март посредством закупуването на Init ML, стартъп за изкуствен интелект, учреден от някогашни чиновници на Гугъл.

Съществуват голям брой сходни принадлежности, само че Stable Doodle е неповторим с това, че разрешава „ по-прецизен “ надзор върху генерирането на изображения, настояват от Stability AI.

Под капака на Stable Doodle се крие моделът – Stable Diffusion XL – комбиниран с „ решение за конвенционален надзор “. Наречено T2I-Adapter, решението за надзор разрешава на Stable Diffusion XL да приема скици като входни данни и насочва модела, с цел да даде опция за по-добра фина конфигурация на изходните резултати.

Stability AI планува Stable Doodle да служи като инструмент, който да помогне на дизайнери, илюстратори и други експерти да спестят скъпо време и да усилят успеваемостта в работата си. В същото време компанията предизвестява, че качеството на изходните изображения зависи от детайлността на първичната рисунка и детайлността на текстовата подкана, както и от сложността на изобразяваната сцена.

С принадлежности като Stable Doodle, Stability AI търси нови източници на доходи след мъртвило в комерсиалните си инициативи. Stable Doodle е безвъзмезден, само че предстои на ограничавания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР