SsangYong ще представи първия си напълно електрифициран модел и това ще

...
SsangYong ще представи първия си напълно
електрифициран модел и това ще
Коментари Харесай

Korando ще води атаката на SsangYong в електрификацията на марката

SsangYong ще показа първия си напълно електрифициран модел и това ще е един от вариантите на новия SUV Korando. Новото Korando ще излезе в продажба в Европа през това лято, след дебюта на модела по време международния автосалон в Женева на 5-и март. Новото потомство на известния SUV на марката ще се предлага в класически вариант с 1,5-литров турбо бензинов мотор или 1,6-литров дизел.

През идната 2020-а година SsangYong ще лансира изцяло електрически вид на модела с потреблението на техниката демонстрирана с концептуалния модел e-SIV, демонстриран предходната година също на автосалона в Женева. За концепта се даваше пробег с едно зареждане на акумулаторите от 450 км.

Новото Korando ще замести настоящето и ще запази мястото му в моделната гама на марката над дребния SUV Tivoli. Над новия модел в европейската гама на марката е разположен огромният SUV Rexton. Освен тези три модела еврогамата на SsangYong вклюва още вана Rodius пикапа Musso. В момента цената на Korando в Германия е 19 990 евро.

SsangYong, който е благосъстоятелност на огромния индийски конгломерат Mahindra & Mahindra, има 14 985 продажби в Европа през миналата година. Моделът Korando в чието име е закодиран изразът Korean-can-do /корейците го могат/, е вторият по известност модел на марката след Tivoli.

Новият Korando ще е и един от моделите, с които марката ще навлезе на пазара в Северна Америка през идната 2020-а година. Там марката ще предлага още и ревизиран съгласно американските изисквания вид на модела Tivoli.

В началото си SsangYong е тръгнал като производител на рейсове. Компанията започва производството на офроудъри през 1974-а, когато е в краткосрочно сътрудничество с American Motors за производство на Jeep. От тогава насам се фокусира основно върху производството на всъдеходи, употребявайки за задвижването им мотори на Mercedes-Benz.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР