Срокът за прилагането на Наредбата за регистрациите на касовите апарати

...
Срокът за прилагането на Наредбата за регистрациите на касовите апарати
Коментари Харесай

Седем месеца отсрочка за новите касови апарати

Срокът за използването на Наредбата за регистрациите на касовите апарати се отсрочва със 7 месеца за търговците, които употребяват системи за ръководство на продажбите. 

Това каза министърът на финансите Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса, заради регистрациите на касовите апарати към Национална агенция за приходите. 

Министърът означи, че наредбата има за цел да бъдат прекъснати практиките с криене на оборота. Голяма част от оборотите се крият, нищо че имаме малка данъчна тежест и това е философията на изменението на наредбата “, посочи Горанов. 

Той даде образец по какъв начин петзвезден комплекс във Велинград регистрира 500 лева доход месечно, а възнаграждението на един готвач надвишава два-три пъти междинната работна заплата. „ Това, което желая да уверя стопанските субекти, че новата логичност, заложена в наредбата, няма да бъде преразгледана и те трябва да си заплащат налозите “, означи Горанов. 

Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов се срещнаха с представители на бизнеса за проблемите с приложението на наредбата за касовите апарати в Национална агенция за приходите. Срещата в Министерски съвет е по гледище на браншовите организации на Българската стопанска камара, които са показани от ръководителя на камарата Радосвет Радев, финансовия шеф Станислав Попдончев и юрист Валентин Савов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР