Срокът на действие на т.нар. зърнена сделка ще бъде продължен

...
Срокът на действие на т.нар. зърнена сделка ще бъде продължен
Коментари Харесай

Ердоган обявява жеста на Русия да остане в Зърнената сделка още 60 дни?

Срокът на деяние на така наречен зърнена договорка ще бъде удължен с 60 дни . Това оповестява тази заран държавната организация ТАСС, базирайки се на източник, поискал анонимност . Решението обаче ще бъде обществено огласено от президента на Турция Реджеп Ердоган. Очаква се и телефонен диалог сред Ердоган и Владимир Путин.

ТАСС написа, че Русия обаче би се съгласила на такова удължение за финален път .

Източникът назовава решението " жест на Русия ", който е плод на вяра, че нейните условия, залегнали в Истанбулския меморандум от 22 юли предходната година, ще бъдат взети под внимание.
 Русия подготвена да удължи зърнената договорка? Обновена
Русия подготвена да удължи зърнената договорка?

Засега се ревизират единствено изходящи плавателни съдове

Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Вершинин, след договарянията, извършени на 10-11 май в Истанбул сред делегациите на Русия, Турция, Украйна и Организация на обединените нации, съобщи, че на украинско зърно през Черно море, в случай че Москва не получи гаранции, че настояванията им ще бъдат изпълнени до 18 май. облекчение на износа й на селскостопански артикули и торове, връщане на Руската земеделска банка към и " редица други въпроси " .

От друга страна с информацията, че персонално Ердоган счита да разгласи продължаването на съглашението и то през днешния ден или на следващия ден, вкарва процеса непосредствено в предизборната акция в Турция, която единствено след часове ще гласоподава за своя нов президент.
 Ердоган може да загуби изборите в Турция и това ще е удар за Путин
Ердоган може да загуби изборите в Турция и това ще е удар за Путин

Изборите ще имат отражение за Москва, Киев, Вашингтон и Брюксел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР