Срив в системата на Гранична полиция този следобед спря за

...
Срив в системата на Гранична полиция този следобед спря за
Коментари Харесай

Срив в системата на Гранична полиция и интензивен трафик на „Капитан Андреево”

Срив в системата на Гранична полиция този следобяд спря за близо час обработката на камиони на „ Капитан Андреево”. При леките коли също се е получило закъснение, само че пропускането не е преустановявано.

Трафикът е натоварен поради гастарбайтерите, които сега всеобщо пътуват от Западна Европа към Турция.

Най-натоварено е на граничен пункт " Капитан Андреево ", където всекидневно за денонощие приблизително минават по 2500 автомобила.

За миналите 24 часа натоварването е било над 3 пъти по-голямо – или към 9000 автомобила с над 30 000 пасажери.

Това е и най-предпочитаният пункт за пътуващите, който сега работи с цялостен потенциал. При Лесово, поради ремонт, пунктът работи с понижен потенциал.

Трафикът от коли към Турция продължава и вечерта. Пред пункта „ Капитан Андреево” ситуацията наподобява видимо спокойна. Опашки няма, само че скупчването е на самия граничен плац и на „ Капитан Андреево”, и на „ Капъкуле”. Днес прекосяването на границата отнемаше не по-малко от 2 часа, макар че и двата пункта работеха на цялостен оборот.

На метри от родината си, фамилията на Осман чака повече от час, с цел да премине границата. Тръгнали са от Холандия и пътуват с кола. Знаят, че ще чакат, само че нямат излаз.

" С кола е по-добре, тъй като сме повече хора и има място за багаж. 9 часа пътувам от Сърбия дотук. Сега очаквам към 2 часа”, сподели Осман.

Плацът на „ Капъкуле” също е задръстен от коли и чакането продължава, както за гастарбайтерите, по този начин и за многото българи, избрали почивния ден за разходка до Одрин.

Задръстването стартира още на входа на страната, преди Калотина. Камерите на сръбския граничен пункт през целия ден посочваха цялостен плац с коли. Маршрутът им у нас свършва на „ Капитан Андреево”.

„ Имаме и опцията да въведем облекчени гранични инспекции, което естествено не е за сметка на контрола”, изясни Емил Гочев – шеф на КГПП „ Капитан Андреево”.

А опити да се преодолее граничната инспекция не липсват. За последното денонощие на пункта са арестувани трима души. Двама са показали непознати паспорти, а трети е опитал да се укрие в опит да избяга от военна работа в Турция.

Този трафик не е изненада за граничните служби. Очакванията са придвижването да остане интензивно до края на август, само че в даден миг опашките просто ще се извърнат в противоположна посока, тъй като всички тези хора, които в този момент се връщат в родината си за ваканцията, след средата на август ще потеглят назад за Западна Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР