Срещу социалната мрежа Facebook и платформата за видеосъдържание YouTube на

...
Срещу социалната мрежа Facebook и платформата за видеосъдържание YouTube на
Коментари Харесай

Съдят Facebook и YouTube заради излъчването на живо на атаката в Крайстчърч

Срещу обществената мрежа Фейсбук и платформата за видеосъдържание YouTube на Гугъл е било заведено дело във Франция за това, че не са съумели навреме да открият и да блокират излъчването онлайн на клането в новозеландския град Крайстчърч на техните уеб сайтове, оповестява " Франс прес ".

Френският съвет на мюсюлманската религия (CFCM), който е неправителствена гражданска организация със седалище във Франция, разгласи, че е завел дело против локалните клонове на американските софтуерни колоси.

" Франс прес " прецизира, че едно от обвиняванията е, че уеб страниците на фирмите са излъчили " обръщение с принудително наличие, подбуждащо към тероризъм, или с темперамент, който може съществено да наруши човешкото достолепие и може да бъде забелязано от малолетни лица ".

Най-тежкото наказване за гореописаните актове във Франция е три години отнемане от независимост и 75 000 евро санкция.

" Facebook " съобщи, че са свалили стрийма в границите на 17 минути след започването на излъчването му, само че закъснението е прекомерно дълго за Френския съвет на мюсюлманската религия, който твърди, че е лишило 29 минути за реакцията.

При терористичната офанзива крайнодесен австралиец мазета 50 души в две джамии. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР