Срещу Silvergate Bank е заведено колективно дело - съдебна битка,

...
Срещу Silvergate Bank е заведено колективно дело - съдебна битка,
Коментари Харесай

Съдят фалирала банка заради срива на FTX

Срещу Silvergate Bank е заведено групово дело - правосъдна борба, подбудена от изказванията за нейното присъединяване в улеснението на лъжливи действия, свързани с към този момент несъществуващата борса за криптовалути FTX и нейния филиал Alameda Research.

Решението на федералния съд идва след опита на Silvergate Bank да отхвърли желае през юни – молба, отхвърлена от арбитър Рут Бермудес Монтенегро на 20 март.

Искът, подаден от клиенти на FTX, се върти към изказванието, че Silvergate Bank е изиграла съзнателна роля в срутва на FTX и Alameda Research, като е предоставяла съществени банкови услуги, които по-късно са били употребявани за отклонение на средства на клиентите. Съдът намира тези изказвания за задоволително значими, с цел да продължи делото, макар че отбраната на банката твърди, че няма обвързване за грижа към клиентите на FTX и приписва вредата на FTX и нейния съосновател Сам Банкман-Фрийд.

В основата на обвиняванията стои мрежата Silvergate Exchange Network (SEN), която улеснява бързите прехвърляния на валута сред тържищата и служи като действен гръбнак на FTX. Съдът означи решаващата роля на мрежата в интервенциите на FTX, наблягайки неповторимата позиция на банката в екосистемата на криптовалутите.

Аргументът на Silvergate Bank, че интервенциите на SEN не са имали доста влияние върху способността на клиентите да възстановят своята цифрова валута, беше сполучливо оспорен, като съдията се базира на неналичието на различни банкови институции, искащи да се занимават с крипто бизнес.

Съдът също по този начин прегледа финансовите претекстове на банката за поддържане на връзки с FTX, като означи забележителното нарастване на годишния приход, дължащо се на такси и лихви от сметки, свързани с борсата.

Освен груповия иск, Silvergate Bank е изправена пред спомагателни правни провокации, в това число обвинявания в подкрепяне и подстрекателство на незаконни дейности, свързани с машинация на вложителите на FTX. Тези искове са обединени в едно дело, което ускорява правния надзор след оповестяването на FTX в неплатежоспособност.

С развиването на правосъдните производства ролята на финансовите институции в региона на криптовалутите е подложена на натоварен надзор, като процесът против Silvergate Bank се обрисува като фокусна точка в продължаващите полемики, свързани с отчетността и отговорността в промишлеността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР