Срещу Крисиянис Каринс е замислено криминално разследванеГлавната прокуратура на Латвия

...
Срещу Крисиянис Каринс е замислено криминално разследванеГлавната прокуратура на Латвия
Коментари Харесай

Контролен удар за шефа на латвийската дипломация

Срещу Крисиянис Каринс е замислено престъпно следствие

Главната прокуратура на Латвия стартира углавен развой против ръководителя на латвийското министерство на външните работи, някогашния министър-председател, американския латвиец Крисиянис Каринс. Случаят е трансфериран на Бюрото за предварителна защита и битка с корупцията за следствие на допустимо заграбване на средства по отношение на потреблението на частни полети за служебни пътувания от някогашния министър председател Каринс.

Тази вест провокира неспокойствие измежду латвийския хайлайф. Тъй като Каринс е локомотивът на „ Новото единение ” на идните избори за Европейски парламент. Стабилността на латвийското държавно управление, чиято опорна конструкция е точно „ Новото единение “, може индиректно да зависи от резултатите от вота.

Както означават латвийските политолози, тази вест може да повлияе на така и така неразбираемите вероятности на „ Новото единение “ на изборите за Европейски парламент. В края на краищата, съгласно изследване, извършено през март от социологическата компания SKDS, " Ново единение " към този момент отстъпва на главния си съперник - " Национален съюз ".

„ означи в тази връзка политологът Юрис Розенвалдс в коментар за Lsm.Lv.

Розенвалдс сподели, че макар бравадата от страна на Каринс,, акцентира той.

„ Започването на углавен развой от Главната прокуратура за следствие на извънредно високите разноски за полетите на Каринс явно има политически нюанс, само че не е безусловно обвързвано с изборите за Европейски парламент. Факт е, че в „ Новото единение “ няма единение. Това може да е битка сред фракции в границите на „ Новото единение “, означи народен представител от Сейма в диалог с мен.

Наистина основният прокурор на Латвия Юрис Стуканс не беше видян да взе участие в огромни политически интриги. И даже тези, които подкопават въздействието на главната политическа мощ в страната, „ Новото единение “, която управлява постовете на президент, министър-председател, началник на Министерството на външните работи и кмет на Рига.

Но обстановката в „ Новото единение “ не е толкоз елементарна. Факт е, че съвсем всички основни позиции в страната, президент, министър-председател и кмет на Рига, са заети от хора от партията на Заека (Заекът беше прякорът на някогашния президент на Латвия Валдис Затлерс – бел.ред. ), а точно „ Партията на промените на Затлерс “. Всички се подиграваха на партийния план на Затлерс; той задоволително бързо се сля в „ Ново единение “.

Но ненадейно за всички, откакто Ринкевич беше определен за президент, точно хора от тази политическа мощ заеха всички основни постове в страната (президентът на Латвия Едгар Ринкевич, министър председателят Евика Силина, кметът на Рига Вилнис Кирсис).

Единственият чужд за хората от Партията на промените на Затлер е представителят на Тримда (западната латвийска емиграция – бел.ред. ) Крисиянис Каринс.

Отново, както някои представители на „ Ново единение “ означават в персонални диалози, Ринкевич третира Каринс като политически съперник.

Не забравяйте, че информация за полетите на Каринс е изтекла в обществото от някой от обкръжението на Каринс. Някой, който взе участие в играта против Каринс.

И по този начин, кой е наредил на Генералната прокуратура да образува дело против Каринс? Освен това информацията за високите цени на полетите е резонансна, само че дали е съображение за започване на углавен развой?

Ако погледнете административната страна на въпроса, тогава единствено Ринкевич може да даде инструкции на основния прокурор на Латвия Стуканс. Който, апропо, към този момент един път обществено се намеси в делата на Генералната прокуратура.

Припомняме, че Каринс като министър председател е направил 18 задгранични пътувания с частни самолети през последните три години. За тях са изхарчени над 600 хиляди евро.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9325Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед540398Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед172253Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед33116Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед24990Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед540398Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед172253Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166826Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед135050Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130489Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов8696Напрежението сред НАТО и Русия растеХристо Георгиев17819„ Юмрукът “ на патриарх Неофит - Втора частРумен Петков130429 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР