Срещу експрезидента на САЩ Доналд Тръмп може да бъдат повдигнати

...
Срещу експрезидента на САЩ Доналд Тръмп може да бъдат повдигнати
Коментари Харесай

Срещу Тръмп може да бъдат повдигнати над 20 обвинения по две дела

Срещу експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да бъдат повдигнати повече от 20 обвинявания, свързани със счетоводните разпореждания и разпоредбите за водене на предизборна акция, заяви БНР с позоваване на американски медии.

Тръмп беше свикан да се яви пред прокурор идната седмица, откакто правосъден състав упрекна милиардера, че е платил на порноактриса през 2016 година, с цел да си обезпечи мълчанието й.

Адвокатът на Тръмп Сюзaн Нешълис сподели, че се чака във вторник да бъде прочетен обвинителният акт против него, до момента в който някогашният президент упрекна правосъдната система в " политическо гонене и интервенция преди идните президентски избори “.

Тръмп беше разследван за това, че е платил 130 000 $ на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниълс, тъкмо преди изборите през ноември 2016 година, с цел да не разкрива компрометиращ го полов контакт с нея, сбъднат години по-рано.

Служители от Нюйоркската полиция са получили инструкции да бъдат в подготвеност за готовност при положение на потребност с наближаващото предявяване на обвинителния акт, оповестява Ню Йорк таймс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР