Срещу други учебни заведения, сред които Нюйоркският университет и Калифорнийският

...
Срещу други учебни заведения, сред които Нюйоркският университет и Калифорнийският
Коментари Харесай

Еврейски студенти съдят университета Харвард заради яростен антисемитизъм

Срещу други образователни заведения, измежду които Нюйоркският университет и Калифорнийският университет - Бъркли, също се водят сходни каузи
Университетът " Харвард " е даден на съд от еврейски студенти, които упрекват висшето учебно заведение, че разрешава кампусът му да се трансформира в " бастион " на гневен антисемитизъм, съобщи Ройтерс.

В обвинителен акт, импортиран нощес във федерален съд в Бостън, студенти упрекват Харвардския университет, че " изборно " ползва политиките си, с цел да не пази еврейските студенти от тормоз, подценява жалбите им и наема преподаватели, които поддържат антиеврейското принуждение и популяризират антисемитска агитация.

Студентите внесоха иск, откакто предходната седмица президентът на университета Клодин Гей се отдръпна от поста си, подложена на остри рецензии поради метода, по който е реагирала на антисемитизма в кампуса след офанзивите на " Хамас " против Израел на 7 октомври 2023 година.

В исковата молба се упорства за средства за правна отбрана, в това число правосъдно предписание, с което да се забрани на " Харвард " да нарушава федералния закон за гражданските права, който не разрешава дискриминирането.

Срещу други образователни заведения, измежду които Нюйоркският университет и Калифорнийският университет - Бъркли, също се водят сходни каузи, прибавя Българска телеграфна агенция.

Академични институции по целия свят са заливани от недоволства, свързани със свободата на словото и правото на митинг, откогато преди три месеца стартира войната сред Израел и " Хамас " в Газа.

За момента управлението на " Харвард " не е коментирало случая.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР