Срещнахме се с много и различни хора в страна по

...
Срещнахме се с много и различни хора в страна по
Коментари Харесай

Нинова с остри критики към Радев и служебния кабинет - обвини ги в корупция

Срещнахме се с доста и разнообразни хора в страна по време на предизборната акция. Всички те имаха едно искане към нас – да имат непоклатимост, сигурност и да живеят по-добре. Това е нашата обща задача, по този начин не можем да продължаваме. С тези думи стартира обръщението си към новите депутати водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в първия ден на 49-ия парламент.

Ние сме в тежка обстановка и решението би трябвало да го намерим в Народно събрание, а не Народното събрание да бъде част от проблемите, посочи тя.

Нинова уточни пет задания, които са във фокуса на Българска социалистическа партия, като първата от тях е приемане на бюджета за 2023 година Първите й думи бяха директна рецензия към Румен Радев.
Г-н президент, направихте огромна неточност, като не внесохте бюджет за 2023 година. Сега ще се преценявате с Борисов – в случай че няма да има постоянно държавно управление, оставем без бюджет.(…) Кой ще страда от това – децата, младите, пенсионерите, земеделци…всички ще страдат от това. За нас е значим бюджет обществен – насочен към непоклатимост в стопанската система, борса с бедността и инфлацията. Сега би трябвало да бъде поправена тази неточност.

Вторият въпрос – законите за задействане на Плана за възобновяване и резистентност. В предишния праламент се предлагаха лобистки закони, които нямат нищо общо с Плана. Ние ще поддържаме законите, които имат директно отношение към Плана, а не обслужват персонални ползи.

Борбата с корупцията и правосъдна промяна е третият значим въпрос. (…) И в този момент за жалост паралелната страна съществува. И през това държавно управление се краде необмислено, има десетки случаи за корупция. Един от проблемите на служебното държавно управление е бедконтролността. Има прокуратура – само че единствено на книга. Докато няма същинска смислена смяна в правосъдната система – няма да има правдивост и действителни резултати от битката с корупцията по високите етажи на властта, е позицията на Нинова.

Четвъртият въпрос значим за Българска социалистическа партия е Шенген, уточни водачът на социалистите, като непосредствено се обърна към посланиците в залата.

Българският народ е еднакъв на всички европейски нации. Приемаме като надменно отношението към българите неприемането на България в шенгенското пространство. Шенген се поставя на българския народ, бе безапелационна Нинова.

Като пети главен въпрос тя уточни въпросът за войната и мира.

Ние сме за неутралитет във връзка с войната в Украйна, ние сме за спокойно решение на спора. Никакво оръжие и жива мощ за присъединяване във войната. Пътят са мирни договаряния, само че колкото по-рано, толкоз по-добре, уверена е тя.

Нинова означи, че с цел да се случи всичко това – би трябвало да има работещо държавно управление. Отговорността е на ГЕРБ, само че не е задоволително.

Минахме през всички типове кабинети и нищо от тях не се получи. От рецесия в рецесия и все по-надолу. Хората към този момент нямат самообладание.(...) Разумът, диалогичността и грижата за хората са непокътнати в Българска социалистическа партия и може да разчитате на тях, сподели на финала на словото си Корнелия Нинова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР