Срещна се и с възрастните хора в Дома Св. Петка“В

...
Срещна се и с възрастните хора в Дома Св. Петка“В
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов откри детски фолклорен фестивал „Хайде на хорото“ в Благоевград

Срещна се и с възрастните хора в Дома „ Св. Петка “

В същински празник се трансформира танцовият фолклорен фестивал „ Хайде на хорото “, който се организира в двора на ДГ №3 „ Детелини “ в Благоевград. В събитието с прелестни тематични осъществявания се включиха ученици от всички детски градини и от ЦЛТРДБ.

Сред гостите на фестивала бяха кметът на Благоевград Илко Стоянов, Симона Митова, шеф на Дирекция „ Образование “ към Община Благоевград и Богдана Костадинова, шеф на Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.

„ За мен е наслада да виждам децата усмихнати, да танцуват и да пеят. Това ни дава вяра и опция да градим един по-добър свят за в бъдеще, когато ще пристигна време и вие да се грижите за нас възрастните. Пожелавам триумф на всички участници “, сподели кметът Илко Стоянов и откри фестивала.

Сътворената цветната танцова магия по време на форума, проведен от ДГ №3 „ Детелини “ със съдействието на Община Благоевград, провокира усмивки и измежду журито, което отличи с грамоти и награди всички реализатори.

Идеята на фестивала „ Хайде на хорото “, част от Програмата за детето за 2023 г, е да поддържа полезностите и другарството измежду малчуганите, както и да предизвиква гения в региона на националното творчество.

Непосредствено след детския празник кметът посети и Дома за остарели хора „ Св. Петка “ в кв. „ Струмско “ в Благоевград.

„ Радвам се, че ви намирам в положително здраве. Хубавата вест е, че Община Благоевград интензивно продължава да работи за построяването на новата постройка към Дома за остарели хора, както и за реновирането и подобряването на изискванията тук. Реформата, която следва е единствено за положително “, сподели Илко Стоянов, след което се срещна самостоятелно с всеки един от ползвателите на обществената услуга и отговори на въпросите им.

Сред гостите в Дома бе и Емилия Халилова, шеф на Дирекция " Социална и жилишна политика " към Община Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР