Срещите от световното първенство по волейбол, на което България е

...
Срещите от световното първенство по волейбол, на което България е
Коментари Харесай

София, Варна и Русе приемат световното по волейбол

Срещите от международното състезание по волейбол, на което България е взаимен хазаин с Италия, ще се играят в София, Варна и Русе. Шампионатът започва на 10 септември 2018 г,., а решителният мач ще се изиграе на 30 септември на Апенините.

На публично събитие през днешния ден ръководителят на българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров, на италианската федерация - Пиетро Бруно Катанео и на европейската федерация - Александър Боричич, се срещнаха с кметовете Йорданка Фандъкова, Пламен Стоилов и заместител кметът на Варна Коста Базитов.

И двете страни увериха, че организацията върви по проект и до старта на шампионата всичко ще бъде готово, с цел да одобри международния хайлайф на спорта у нас.

Отборите участници са 24 - 12 в Италия и 12 в България. Разделени са в две групи по шест тима. До момента са ясни 22 от тях - България, Италия, Полша, Франция, Холандия, Словения, Русия, Сърбия, Финландия, Япония, Австралия, Белгия, Бразилия, Иран, Китай, Аржентина, Съединени американски щати, Доминиканска република, Канада, Тунис, Египет и Камерун.

Последните два участника на шампионата на планетата ще станат ясни на 12 ноември, когато ще приключи последната подготовка. В нея ще вземат участие Куба, Пуерто Рико, Мексико и Гватемала.

Следващото огромно събитие, което ще се организира във връзка със Световното състезание, е формалната гала по тегленето на жребия, която ще се състои на 30-и ноември във Флоренция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР