Срещите на 20-те най-големи икономики в света (Г-20) вече започнаха

...
Срещите на 20-те най-големи икономики в света (Г-20) вече започнаха
Коментари Харесай

Билд за треперенето на Меркел: Под силен стрес е. В Осака иска по-рано сервиране на храната

Срещите на 20-те най-големи стопански системи в света (Г-20) към този момент започнаха в Осака. Сред тематиките, които водачите на страните ще обсъдят през днешния ден и на следващия ден, са комерсиалният спор сред Вашингтон и Пекин, геополитическите напрежения към Иран, Северна Корея и Турция. Япония ръководи Г-20 за първи път.

Председателят Доналд Туск ще съставлява Европейски Съюз на срещата на върха дружно с ръководителя на Европейската комисия.

Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе е хазаин на срещата на върха.

Голяма част от обективите, отразяващи срещата, обаче са ориентирани към немския канцлер Ангела Меркел.

Само девет дни след пристъпа на разтърсване, който немската канцлерка Ангела Меркел получи при посрещането на украинския президент Володимир Зеленски в Берлин, през вчерашния ден, до момента в който афишира новия министър на правораздаването в двореца “Белвю ”, тя още веднъж се разтрепери неконтролируемо и треморът продължи близо две минути.

„ За повторно в границите на 10 дни Меркел обществено очевидно се бореше за надзор над тялото си, крайниците й трепереха ", написа " Ню Йорк Таймс ".

Близки до Меркел пробват да дадат пояснение за положението й:

" Психическата обработка " на тремора през последната седмица е отговорна за повторното му случване. Тя си спомни за посрещането на украинския президент и това накара тялото й още веднъж да се разтрепери. Но откакто се концентрира върху ежедневната работа, тя съумя да преодолее възобновения подтик... ", разясняват те пред " Билд ".

Това е изявление обаче, което не дава толкоз отговори, колкото води до повече въпроси, написа немското издание.

Ако първият тремор беше физическа реакция вследствие на обезводняване, по какъв начин споменът за него води до повторението му.

Ясно е, че Меркел се намира под дълготраен стрес - пагубните европейски и локални избори сложиха под подозрение бъдещето на " огромната коалиция " с нея, изследванията също демонстрират, че поддръжката към партията й пада.

Но нервният образ на канцлерката в този момент е нажежен.

Причините за него дават й пояснение за положението й. Никой обаче няма да се замисли за тях по време на срещата на Г-20, акцентира " Билд ".

За да стигне в този момент до Осака, тя е минала е през 8800 км, 11-часов полет и я е посрещнала 7-часова разлика.

Малко преди кацането в Осака, самолетът подскачаше в тежка турбуленция и кафето се изливаше от чашата. Над града се носеха тъмни дъждовни облаци.

След това конвоят се движи с цялостна газ по затворените автомагистрали. В Германия е тъкмо след среднощ, в Осака - 7 часа локално време. Да започнете срещата на Г-20, е извънредно мъчно, даже да не ви връхлита трептене.

Докато в родната й Германия към момента всички спят, Меркел е посрещната от японския министър председател Шинзо Абе - вкъщи й е 2 часа през нощта.

Всичко минава безпрепятствено. Първите диалози към този момент са минали, участва на обичайните групови фотоси.

Изглежда спокойна, преглежда документите си съсредоточено. Може би има намек за отмалялост към очите. По искане на немския канцлер, храната е сервирана незабавно след старта, макар че е била планувана за по-късно. Има печени патладжани, чушки, сирене, салата, нюрнбергски салами върху кисело зеле и картофено пюре.

Добра основа за изключително дългия работен ден, който следва. Всеки подробност към здравето на Меркел, към този момент се записва.

На входа тя се движи покрай стълбите, в един миг се хваща за парапета - има ли причина, или е просто по този начин, отбелязва " Билд ".

След изтощителния полет, Меркел трябваше да бъде подготвена за среща с американския президент Доналд Тръмп и да разиска с него битката против бедността и стабилността в зоната на Сахел, Сирия, Източна Украйна и Иран.

В едно малко пространство в големия конгресен център на Осака двете делегации седнаха една против различен. Меркел трябваше да пусне своята атака от сексапил.

Срещата мина умерено. Канцлерката обаче е изтощена, умалените й очи, които постоянно притваря, го разкриват.

" Беше под напрежение ден ", споделя тя при първата си среща с медиите.

Тя не оставя въпроси за публицистите. В петминутното си изказване, Меркел приказва за регулирането на онлайн търговията, за изкуствения разсъдък, който ще оказва помощ на хората, и за рисковете от него, които би трябвало да бъдат лимитирани, за промяната на Световната комерсиална организация, която би трябвало да продължи напред.

По-рано тя неведнъж е заявявала, че не харесва странични въпроси - изключително да дава отговор по национални тематики, когато е в чужбина.

Дали желае да избегне въпросите за здравето си и за положението на обединението, не излиза наяве, отбелязва " Билд ".

В Осака Меркел ще премине през две срещи на върха с четири работни сесии. Освен с Тръмп, ще организира двустранни диалози и с други от международните водачите на света, измежду които съветският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпинг.

Вероятно те ще записват всяка уязвимост на канцлера и е допустимо да я употребяват против нея, отбелязва " Билд ".

В събота в 8 часа сутринта Ангела Мергел ще се върне в Берлин, в неделя я чака идната нощна сесия - държавните и държавните ръководители ще договарят за най-важните висши длъжности в Европа. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР