Срещата ни днес е далеч по-лесна от тази на лидерите

...
Срещата ни днес е далеч по-лесна от тази на лидерите
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бойко Борисов: Отправяме послание към Брюксел, че има едни мъдри Балкани, които не генерират проблеми



Срещата ни през днешния ден е надалеч по-лесна от тази на водачите в Европейски Съюз. Балканите са натоварени с история и кръвопролития. Години по-късно ние си приказваме по какъв начин да устроим нещата по този начин, че да живеем по-добре. Народите на Балканите могат да видят, че сме освен географски част от Европа. Трябва да покажем мъдрост и да това, че ние дружно не можем да генерираме проблеми. Аз съм оптимист. Това сподели министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила след работната срещата с Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015... към профила, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила в Белград в границите на Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния. Лидерите на четирите страни разискват развиването на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката за интеграцията на страните в района.

"Вярвам, че Сърбия ще затвори не две глави, а три по пътя си към еврочленството ", съобщи Борисов.

"Сега е основен миг, защото доста от огромните страни в света имат ползи към Балканите. Това значи нови вложения и развиване. Сега е моментът. Имаме необичаен късмет. Имаме обезпечено финансиране. Продължаваме и насочваме обръщение към Брюксел, че имат едни мъдри Балкани, които не генерират проблеми “, акцентира министър председателят на България.

Той добави, че нашата дружба не е ориентирана против никоя страна, а да се даде повече на хората.

„ Бъдещето на независимостта на Балканите е допустимо. Показваме, че сме построили другарства и съдействието. По този метод ще посрещнем външните закани и провокации “, съобщи домакина Александър Вучич.

Преди това България и Сърбия подписаха Меморандум за понижаване на цените на роуминга. Документът беше подписан от министъра на превоза Ивайло Московски и сръбския министър на търговията, туризма и известията Расим Лияч.

Сръбската страна е втората страна от Западните Балкани, с която страната ни подписва съглашение в тази област. Преди по-малко от месец беше подписан подобен документ с Македония. Отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с Европейски Съюз е измежду целите на българското държавно управление и на българския еврокомисар Мария Габриел. То е част от ограниченията за възстановяване на свързаността на всички нива в района, което директно ще се отрази на контактите сред жителите и компаниите.

На живо гледайте тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР