Срещата на върха на ЕС потвърди подкрепата си за принципа

...
Срещата на върха на ЕС потвърди подкрепата си за принципа
Коментари Харесай

Брюксел потвърди подкрепата си за принципа на двете държави по въпроса за Ерусалим

Срещата на върха на Европейски Съюз удостовери поддръжката си за правилото на двете страни при регулирането на рецесията в Близкия изток, която се изостри след решението на Съединени американски щати да признаят Ерусалим за столица на Израел и да реалокират там посолството си.

Това заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в Туитър, представен от Франс прес и ТАСС. "Срещата на върха на Европейски Съюз удостовери поддръжката си за правилото на двете страни. Позицията ни за Ерусалим остава без смяна ", показва той.

На 11 декември, след среща на европейските министри на външните работи, европейският топ посланик Федерика Могерини съобщи, че страните от Европейски Съюз не преглеждат въпроса за пренасяне на посолството си в Израел и не възнамеряват да подхващат каквито и да било дейности по отношение на статута на Ерусалим, до момента в който той не бъде координиран в договаряния сред Израел и Палестина. Тя също по този начин уточни, че за Брюксел единственият допустим метод за разрешаване на спора е поредното осъществяване на правилото за две страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР