Срещал съм се неведнъж с кралица . Тя не е

...
Срещал съм се неведнъж с кралица . Тя не е
Коментари Харесай

Бивш посланик на България в Лондон обясни какво предстои след възкачването на крал Чарлз III на престола


Срещал съм се нееднократно с кралица. Тя не е посещавала страната ни поради натоварения си график и влошеното си здраве. Имаше подготвеност от английска страна, само че заради здравословното И положение, това пътешестване не можа да се реализира. Тя правеше най-много по две визити в други страни, годишно. Това съобщи някогашният дипломат на България в Лондон Любомир Кючуков в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 115
„ В Обединеното кралство монархията е притежател на традицията, а Народното събрание на политиката. Очаква се министър председателят на страната Лиз Тръс да е последовател на политиката на Борис Джонсън “, уточни той.

„ Това, което следва, след възкачването на крал на престола, може да се заключи по този начин: „ Повече от същото “. Ако има сфера, в която не може да се чака смяна е външната политика. Очаква се да има още по-силна поддръжка към Украйна и още по-сериозна рецензия против Русия. Политиката на Обединеното кралство е консервативна. Не чакам да има сериозна смяна във връзка с България “, изясни Кючуков.

Във връзка с колониалната политика на Обединеното кралство, дипломатът ни съобщи: „ Оценка на наследството, на имперското минало на страната. Това бе развой, почнал през 60-те години. Тогава се разпадна колониалното ръководство в Африка. Този развой е обвързван с политиките на съответните страни, а не със самия крал. Този въпрос остава настоящ и през днешния ден. Миналата година част от страните на английската общественост започнаха да премислят своята позиция, като направи Барбадос. Това е въпрос на наследството на короната “, разясни дипломатът ни.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР