Среща със съпредседателя на , кандидата за кмет на

...
Среща със съпредседателя на  , кандидата за кмет на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Време е Кюстендил да поеме по пътя на промяната и да се превърне в достоен европейски град

Среща със съпредседателя на " ", претендента за кмет на Кюстендил от " - "  Кристиян Иванчов и народния представител от МИР Кюстендил Георги Стамов се състоя в Кюстендил. Мотото на срещата беше " Как да променим Кюстендил дружно и да го превърнем в съвременен европейски град за живеене ", оповестиха от пресцентъра на придвижването.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 274
" Много съм горделив, че точно Кристиян Иванчов е претендентът ни за кмет в Кюстендил. Време е Кюстендил да си върне града още веднъж. Време е вие да си върнете града назад! В момента Кюстендил има опцията да избере кмет, с чиито триумфи да се похвалим след четири години ", сподели съпредседателят на „ “. Той уточни, че е извънредно значимо кметът да е добър човек, с цел да чува и да се бори за решаването на проблемите на хората и изрази убеденост, че Кристиян Иванчов е тъкмо подобен човек.

По време на срещата бяха разисквани акценти от програмата на претендента за кмет Кристиян Иванчов, измежду които изваждането на общината от дъното на класацията по приходи, решение на проблемите с безводието, развиването на туризма и одобряването на града като културен и фестивален център, решение на проблемите със здравното обслужване и привличане на здравни експерти.

„ Ще работя за богатството на кюстендилци. В мое лице градът ни ще има кмет, чиито порти ще са отворени от заран до вечер за хората. Проблемите на Кюстендил са и мои проблеми и ще ги решаваме дружно, един до друг – с всеки един от вас. Време е Кюстендил да поеме по нов път – пътя на смяната. И да се трансформира в заслужен европейски град за живеене, в който родителите ни живеят почтено старините си и в който децата ни избират да останат “, съобщи Кристиян Иванчов по време на срещата. 

„ Кюстендил е едно от местата, в които имаме действителен късмет да победим и се надявам след 4 години да даваме Кюстендил за образец, където стандартът на живот се е повишил и хората живеят по-добре и нашата теза да бъде: в случай че желаете да бъдете като кюстендилци, гласувайте за нас “, безапелационен бе.

По време на полемиката бе обиден един от най-наболелите проблеми на общината – казусът с водоснабдяването на област Кюстендил, за чието решение претендентът за кмет Кристиян Иванчов не един път е заявявал, че ще работи предпочитано.

„ Кюстендил се дави в безводие. Има обитаеми места в общината с над 90-годишна канализация. Има обитаеми места, които в XXI век нямат достъп до чиста питейна вода в продължение на месеци. Неглижирането на казуса през последните 16 година небрежността на ръководството на Петър Паунов докара до това положение на ВиК-инфраструктурата по дребните обитаеми места. Какво предлагаме ние? Още първия ден след изборите да стартираме приоритизирането на проблемите по обитаеми места и работата по тяхното премахване “, съобщи претендентът за кмет на Кюстендил от ПП-ДБ.

Кристиян Иванчов напомни, че още с встъпването си в служба като зам.-областен шеф на Област Кюстендил е почнал работа по решаването на проблемите във ВиК-сектора в региона и изразил цялостната си поддръжка за приемането на Плана за стабилизиране и излекуване на „ Кюстендилска вода “: „ След множеството срещи, които организирах и вследствие на взаимната ми работа с управлението на „ Кюстендилска вода “ в лицето на инж. Марио Нешев, проектът бе признат от „ Български ВиК Холдинг “ в края на месец август. В началото на септември проектът за стабилизацията на „ Кюстендилска вода “ е финално утвърден и от Министерство на районното развиване и благоустройството и следва да бъдат обезпечени средства за оздравяването на сдружението “, изясни Иванчов.

Той уточни, че част от средствата, ще бъдат вложени в закупуването на нова техника, която да разреши на екипа на „ Кюстендилска вода " да прави дейно и навреме ежедневните си работни отговорности: „ Съвсем скоро техниката ще бъде на терен и най-сетне сдружението ще проработи както би трябвало и екипите ще могат да доближават навреме до местата на повреда и да ги отстраняват “, добави Иванчов. 



„ Как да извадим Кюстендил от дъното на класацията по приходи? Възможно ли е да притеглим вложители и да накараме младите да остават в града ни? “, беше вторият акцент на полемиката за бъдещето на Кюстендил.

А по отношение на опциите в тази посока претендентът за кмет Кристиян Иванчов съобщи: „ Дъвката с индустриалната зона при нас се дъвче от далечната 2008 година, когато досегашният кмет даде поръчката за построяването на такава. 15 години по-късно индустриалната зона на Кюстендил е празно и равно поле. До ден сегашен няма нито индустриална зона в града ни, нито вложения. Това, което аз и екипът ми ще създадем, е да стартираме построяването на индустриалната зона, като редом с това ще търсим привличането на вложения. Няма да чакаме вложителите да дойдат при нас. Ние ще идем при вложителите “, изясни Иванчов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР