Среща на европейски и арабски лидери в опит за разрешаване

...
Среща на европейски и арабски лидери в опит за разрешаване
Коментари Харесай

Да сложим край на кошмара. Европейски и арабски лидери правят опит да спрат войната в Близкия Изток

Среща на европейски и арабски водачи в опит за разрешаване на стартира в събота в Кайро .

Срещата на върха в столицата на Египет се организира на фона на възходящите страхове от разширение на войната в Близкия изток на ислямистката формация Хамас против Израел и последвалия.

Отсъствието на върховен представител на основния съдружник на Израел Съединени американски щати и някои други водачи помрачи упованията за постигнатото на тази среща. Срещата на върха за мира в Кайро беше свикана небрежно, до момента в който, и съумя да събере няколко арабски и европейски държавни и държавни ръководители, дружно с външни министри.

Свои представители имат Йордания, Русия, Китай, Обединеното кралство, Катар и Южна Африка, както и публични лица от Европейския съюз и Организация на обединените нации. Там е и палестинският президент Махмуд Абас .

" Трябва да действаме в този момент, с цел да сложим завършек на кошмара ", сподели при откриването на срещата генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш , който прикани за " филантропично преустановяване на огъня " на 15-ия ден от войната сред Израел и ръководещата в Газа формация Хамас, оповестена от Съединени американски щати, Европейски Съюз и други страни за терористична.

Конфликтът стартира на 7 октомври , когато Израел, умъртви над 1400 души, рани хиляди и взе над 200 заложници. Израел отговори с въздушни удари и цялостна обсада на Ивицата Газа , като едвам през днешния ден за първи път от началото на войната от Египет за локалното палестинско население.

Също по този начин през днешния ден за първи път от похитените по време на кървавата акция при започване на октомври.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси сподели на срещата в Кайро, че е приканил водачите да реализират съглашение за пътна карта за преустановяване на в Ивицата Газа и да съживят опитите за реализиране на мир сред Израел и палестинците.

По думите му задачите на пътната карта включват доставянето на помощи за Газа и договаряне на преустановяване на огъня, последвано от договаряния, водещи до решение за две страни на територията на историческата област Палестина.

Израел няма собствен представител на срещата, която се организира в миг, в който армията на страната се готви за сухоземно нахлуване против Газа.

След, последвали масираното нахлуване на Хамас на 7 октомври, бяха убити повече от 4200 палестинци, на фона на възходяща филантропична рецесия в Газа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР