Среща между българския и сръбския президент в Цариброд. В навечерието

...
Среща между българския и сръбския президент в Цариброд. В навечерието
Коментари Харесай

Радев и Вучич откриха паметник на Светите братя Кирил и Методий в Цариброд

Среща сред българския и сръбския президент в Цариброд. В навечерието на 24 май там беше открит монумент на Светите братя Кирил и Методий. Румен Радев и Александър Вучич приказваха за пътища и енергетика, за вложения, само че и за решение на проблемите на българското национално малцинство в Сърбия.

Приятелство, добросъседство и решителни дейности в името на положителното на два народа, по този начин президентът Радев дефинира връзките сред България и Сърбия.

Отбеляза, че стокообменът пораства, усъвършенства се пътната инфраструктура, работи се за създаване на интерконектора сред Сърбия и България, тъй че националните газопреносни и енергийни системи да бъдат свързани.

Двамата президенти са разискали и опцията за разширение на потенциала на контролно-пропусквателен пункт и построяването на нови.

Президентът Радев увери представителите на българското национално малцинство в Сърбия, че страната ни ще направи всичко допустимо за увеличение на вложенията в региона.

Това което през днешния ден взехме решение тук да дойде в най-скоро време делегация от българското министерство на стопанската система да се срещне с общината, с локалния бизнес, тъй че да уговори условия за бъдещо развиване и български вложения в района. Като несъмнено, съм настоял да се направи всичко допустимо на административно равнище, тъй че българският бизнес, който идва тук, да се усеща предпазен, акцентира Румен Радев.

Той означи, че при визитата си в Сърбия преди три години дружно с Александър Вучич са се разбрали за решение на проблемите на българското национално малцинство и резултатите към този момент се виждат.



Александър Вучич увери, че на жена, която желае да промени семейството си и тя да приключва на -ова или -ева, са нужни единствено 10- 15 минути в общината, с цел да направи това.

Ние вас ви считаме за братя и по този начин ще бъде постоянно. Аз като президент не съм казвал в никакъв случай нищо против България, министър председателят или вицепремиерът не са казвали нищо против България, сподели Вучич.

С Румен Радев участваха на гала по откриването на монумент на Светите братя Кирил и Методий в двора на учебното заведение в Цариброд, което носи името на славянските първоучители. Събитието беше признато с огромно неспокойствие от нашите сънародници.

Двамата президенти разгледаха учебното заведение и дори изиграха партия шах, която приключи реми.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР