Среща - дискусия Детето автор“се проведе в Русе. Събитието бе

...
Среща - дискусия Детето автор“се проведе в Русе. Събитието бе
Коментари Харесай

Видео-уроци предоставя на родители и специалисти сдружение “Дете и пространство”

Среща - полемика „ Детето създател “се организира в Русе. Събитието бе проведено от съдружие “Дете и пространство ” в партньорство с община Русе. В рамките на срещата бяха показани последно създадените артикули на съдружие „ Дете и пространство “, аименно: Изследване на въздействието на виртуалната действителност върху психологичното развитиена детето от 0 до 3 години; видео-уроци за родители и видео-уроци за експерти,както и изданието „ Детето създател “, в което са събрани част от сюжетите на видео-уроците.

В срещата участваха експерти, измежду които и психоаналитикът и ръководител на съдружие “Дете и пространство ” Весела Банова.

Весела Банова е клиничен психолог и психоаналитик. Дълги години тя работи като народен съветник на Министерство на здравеопазването по промяната на домовете „ Майка и дете ”, почнала през 1997г. Работата и с психологичното страдалчество на деца, изоставени от своите родители в домовете, я води в региона на закрилата на децата в риск. От 2002 година до 2008 година е Зам.-председател на Държавната организация за протекция на детето. От 2008 година работи в съдружие „ Дете и пространство ” и интензивно взе участие в процеса на деинституционализация на децата в риск в България. През 2012 пази докторска теза по социология на тематика „ Социални политики за протекция на деца в риск ”. От 2008 година е член на комисията за битка с трафика на хора ГРЕТА към Съвета на Европа.Весела Банова е ръководител на психоаналитичната школа Българско общество за лаканианска психоанализа и зам.-председател на Българска асоциация по психотерапия. Тя е редактор и съставител на 15 сборника и наръчници в региона на приложната психоанализа и работата с деца в риск.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР