Средствата за овладяване на много от болестите, засягащи човека, често

...
Средствата за овладяване на много от болестите, засягащи човека, често
Коментари Харесай

Спирулина – водорасли за намаляване на холестерола


Средствата за преодоляване на доста от заболяванията, засягащи индивида, постоянно са по-близо до нас, в сравнение с допускаме. И в множеството случаи идват непосредствено от природата, а не са плод на химични процеси и изкуствено синтезиране. Пример за това са синьо-зелените водорасли от жанр Spirulina .

Това са едноклетъчни микроорганизми, чийто състав разрешава да се употребяват сполучливо за предварителна защита и допълващо лекуване на редица хронични болести. Големият капацитет на водораслите спирулина е прочут от дълго време, само че учените не престават да разкриват нови сфери за здравното им приложение . Към дългия

лист към този момент може да се добави и използването на спирулина за преодоляване на проблеми с холестерола .

Специализирано изследване измежду 65 души с нараснал холестерол, на възраст сред 20 и 50 години, демонстрира, че синьо-зелените водорасли имат изразен холестеролопонижаващ резултат при нескончаем банкет. Проучването обгръща интервал от 12 седмици, като първоначално и края на интервала са регистрирани равнищата на холестерола и показателя на телесна маса (ИТМ) на всички участници. През въпросния интервал те са приемали два пъти дненво синьо-зелени водорасли от типа Spirulina platensis.

Данните демонстрират, че единствено в границите на 12 седмици, постоянният банкет на спирулина оказва помощ за доста понижаване на общия и на неприятния холестерол . Отчетен е спад в равнищата на тези индикатори с най-малко 10% при всички участници в изследването. Резултатите са регистрирани на база съпоставяне с контролна група хора, които са приемали плацебо артикули. Спрямо тях при групата, приемала спирулина, е регистрирано и два пъти по-сериозно понижаване на показателя на телесна маса за 12-те седмици.

Учените смятат, че двата положителни резултата са свързани между тях и редуцирането на ИТМ е помогнало за успоредното понижаване и на равнищата на холестерола.

Свързани публикации.. За какво оказва помощ пчелният прашец? 0 С какво розовата сол е по-полезна от бялата? 0 Спирулина – потиска апетита и засища 0

В дълготраен проект приемът на водорасли спирулина оказва помощ освен за поддържане на тежестта и липидния профил на кръвта в норма, само че и за предварителна защита на атеросклерозата и нейните последици за сърдечносъдовата система.

Проучванията за биоактивното деяние на водораслите спирулина са постоянно събитие през последните години. Резултатите от тях демонстрират, че на спирулина към този момент умерено може да се гледа като на суперхрана. Освен на субстанции, повлияващи липидния профил, синьо-зелените водорасли са богати и на чисто хранителни артикули – фибри, протеини, витамини и антиоксиданти.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР