Средствата по европейски програми за настаняване на украинските бежанци у

...
Средствата по европейски програми за настаняване на украинските бежанци у
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Свършват средствата по европрограми за настаняване на украинци у нас

Средствата по европейски стратегии за настаняване на украинските бежанци у нас към този момент привършват. До момента са платени единствено за настаняване и изхранване над 183 млн. лева, а общо са платени над 523 млн. За настаняване и изхранване са главно по европейски стратегии, само че лимитът ни се изчерпва. Това сподели министърът на туризма Илин Димитров в ефира на Нова тв.
Прочетете още
В момента у нас има настанени над 20 000 души.

Министерство на туризма единствено управлява мярката. Решението какво ще се случи след 31 октомври, когато програмата завърши, ще бъде взето от междуведомствена група, която ще го предложи на Министерски съвет. Димитров е уверен, че ще бъде взето държавническо решение.

" Искам да уверя бежанците, че и каквото решение да бъде взето, към тях ще се отнесем хуманно. Все отново сме страна членка на Европейски Съюз и не можем да си позволим различен вид отношение, а те не заслужават друго отношение, с изключение на човешко ", сподели Димитров.

Той увери всички хотелиери, че ще си получат парите. До момента са разплатени месеците юни, юли и огромна част от август. Разработват се описите за първата част от програмата - март, април и май. След като се разплатят средствата, ще се отвори програмата за 15 дни, когато всеки хотелиер може да подаде тъжба, в която да опише има ли разлики от това, което е получил и това, което е заявил. Министерството на туризма поема ангажимент да прегледа всяка тъжба и да върне отговор.

Сектор " Туризъм " ще може да употребява и пари по Плана за възобновяване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР