Средства са отпуснати на всички заявители, подали документи към настоящия

...
Средства са отпуснати на всички заявители, подали документи към настоящия
Коментари Харесай

Община Благоевград преведе 52 000 лева за инвитро процедури

Средства са отпуснати на всички заявители, подали документи към сегашния миг и отговарящи на изискванията

52 000 лв. са преведени през днешния ден по сметките на двойки с репродуктивни проблеми за осъществяване на инвитро процедури. Финансова помощ от Община Благоевград са получили всички 13 заявители, подали документи от началото на 2022 година до този миг и отговарящи на условията. Всеки един от тях получава по 4000 лв..

Тази година в бюджета на Община Благоевград за подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми са заложени 90 хиляди лв..

Заявления за инвитро процедури, ведно с нужните документи, могат да бъдат подавани на гишета „ Деловодство “ в Община Благоевград.

Кметът Илко Стоянов води поредна политика за подкрепяне на млади фамилии на територията на община Благоевград.

Преди дни по негово предписание бяха преведени над 39 хиляди лв. по сметките на 41 родители, кандидатствали и отговарящи на изискванията от Наредбата за разпределяне на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и развъждането на деца, а в края на м. април бяха подкрепени други 306 фамилии с новородени, като цената на изплатената помощ тогава бе 292 300 хиляди лв..

В резултат на прецизна финансова дисциплинираност, към този миг Община Благоевград съумя да изплати всички забавени средства за финансов тласък, останали от предходното общинско управление и към този момент преводите се вършат регулярно и в период.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР