Средното по мащаб многонационално военновъздушно учение Тайгър мийт (Tiger Meet)

...
Средното по мащаб многонационално военновъздушно учение Тайгър мийт (Tiger Meet)
Коментари Харесай

Военни игри в небето над Гърция

" Средното по мащаб многонационално военновъздушно обучение Тайгър мийт (Tiger Meet) на НАТО е доказателство за значимата роля на Гърция като фактор за непоклатимост в района ", съобщи началникът на Генералния щаб на Гърция военачалник Константинос Флорос в изказване в понеделник в 116-и строеви авиационен полк на летище Араксос, до момента в който присъстваше на събитие, провеждащо се в границите на учението, заяви организация АНА-МПА особено за Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че Гърция, с насоките на политическото управление, предизвиква мира и сигурността въз основата на интернационалното право и добросъседските връзки.

По отношение на учението " Тайгър Мийт " той акцентира, че " това е доста значимо многонационално обучение, целящо да насърчи оперативната съгласуемост и сигурността ".

Учението стартира на 9 май и ще завърши на 20 май. Над 60 изтребителя и хеликоптера са включени в учението, което се организира в целия атински регион за полетна информация, с присъединяване на Гърция, Белгия, Франция, Швейцария, Испания, Италия, Чехия и силите на НАТО. Австрия, Германия, Съединените щати, Нидерландия, Португалия и Полша също вземат участие с наблюдаващи, личен състав и съоръжение, както и сили на гръцката войска и военноморските сили.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР