Средномесечното равнище на регистрирана безработица за периода януари – октомври

...
Средномесечното равнище на регистрирана безработица за периода януари – октомври
Коментари Харесай

208 000 безработни са започнали работа през първите десет месеца на 2017 г

Средномесечното ниво на записана безработица за интервала януари – октомври 2017 година е 7.3%

208 000 безработни са почнали работа през първите 10 месеца на 2017 година 88% от тях са били наети на несубсидирани работни места. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков при откриването на церемонията по връчването на премиите " Работодател на годината " на Агенцията по заетостта. Форумът се организира на 12 декември в София.

Министър Петков напомни, че средномесечното ниво на записана безработица за интервала януари – октомври 2017 година е 7.3% и акцентира, че сходна стойност за последно е регистрирана за същия интервал през 2009 година Положителната наклонност за понижаване на безработицата продължава и през третото тримесечие на 2017 година, когато равнището й по данни на Национален статистически институт се намалява до 5,8%. Това е най-ниската й стойност от 2008 година, сподели министър Петков. Той уточни, че без значение от общата удобна обстановка на пазара на труда, районните разлики в заетостта и безработицата се резервират, което постанова провеждането на целенасочена политика по заетостта за тяхното превъзмогване.

По време на форума " Работодател на годината " министър Петков награди фирмите с максимален принос за развиването на националния пазар на труда през 2017 година В тази категория той връчи призове на предприятията " Язаки България ", " Била България " и " Пилко ". В категорията " Работодатели със важен принос за обезпечаването на претовареност на безработни лица на районния трудов пазар " бяха отличени 9 компании. Техните награди бяха връчени от заместник-министрите на труда и обществената политика Лазар Лазаров, Зорница Русинова, Росица Димитрова и Султанка Петрова.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР