Средно с 25 процента се увеличава цената на водата за

...
Средно с 25 процента се увеличава цената на водата за
Коментари Харесай

Средно с 25% скача цената на водата в Ловеч

Средно с 25 % се усилва цената на водата за клиентите на " ВиК " АД - Ловеч, от 1 септември, заяви за Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на сдружението Данаил Събевски.

Там, където потребителите употребяват трите услуги - водоснабдяване, отклоняване и филтриране на отпадъчни води, цената ще се повиши с 30, 25 % и от 2,39 лв. за кубик ще стане 3,11 лв.. Тази сума ще заплащат в Ловеч, Луковит, Ябланица и част от клиентите в Априлци. В Угърчин и Летница, където има единствено водоснабдяване и канализация, кубикът ще коства 2,32 лв., като нарастването е с 21,26 %. За клиентите, които имат единствено услугата водоснабдяване, от 1 септември цената на водата ще е 2,10 лв. с Данък добавена стойност, а не както бе до момента 1,68 лв..

По думите на Събевски главните фактори за скока на цената на водата е възходящата минимална работна заплата и цената на електрическата енергия. " През 2012 година е последното повишение на цената, когато минималната работна заплата е била 290 лв., а в този момент е 560 лв., т.е. съвсем двойно. Електроенергията е скочила с към 30 % ", уточни още Събевски.

Според него с нарастването приходите на сдружението ще набъбнат със 150 хиляди лв. на месец. Към момента несъбраните отговорности са 1,8 милиона лв., като най-големият дебитор е ловешката многопрофилна болница.

Засегнати от нарастването са 50 хиляди клиенти на ВиК - Ловеч. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР