Средните превози по море за последния месец се повишиха отново

...
Средните превози по море за последния месец се повишиха отново
Коментари Харесай

Петролните приходи на Русия растат въпреки западните санкции

Средните транспорти по море за последния месец се покачиха още веднъж в интервала до 12 май, както беше през четири от последните пет седмици. Потоците към този момент са нарастнали с 10% от първата седмица на април и доближиха нов връх за интервала, откогато Bloomberg стартира да ги наблюдава в детайли при започване на 2022 г.  Това разяснява Михаела Кирилова от Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „ В развиване ” с водеща Вероника Денизова.

 

Министерството на енергетиката на Русия съобщи, че съкращенията на добива на нефт в страната съвсем са достигнали целевото равнище през април. По рано министерството съобщи, че свиването е надхвърлило задачата през март. Но съветските данни демонстрират, че потоците по тръбопроводите са спаднали внезапно преди съкращенията да влязат в действие и са били съвсем непроменени сред февруари и март.

 

Руските товари още веднъж се трансферират от по-малките кораби, употребявани в пристанищата, към най-големите танкери за недопечен нефт в Атлантическия океан за по-нататъшни пътувания до Азия. През зимните месеци тези прехвърляния на товари бяха осъществени в относително предпазените води на Средиземно море, край северния бряг на Мароко. Но неотдавна прехвърлянията се реалокираха във водите сред Канарските и Азорските острови.

 

Комбинираният размер недопечен нефт на кораби, ориентирани към Китай и Индия, плюс по-малки потоци към Турция се увеличи, с цел да доближи рекордните 3,61 милиона барела дневно през последния четириседмичен интервал. Това е най-високото равнище, откогато Bloomberg стартира да наблюдава в детайли потоците при започване на 2022 година

 

Тъй като крайните дестинации на товари станаха явни, потоците към Китай набъбнаха до нови върхове след нашествието и останаха покрай тези равнища през февруари и първите седмици на март. Историческите модели допускат, че множеството от корабите, които сега са разпознати като „ незнайни дестинации в Азия “ и се насочват към Суецкия канал, ще завършат в Индия, до момента в който тези, натоварени край северния бряг на Мароко или в Атлантическия океан, ще се насочат към Китай.

 

На междинна основа за четири седмици общият морски експорт в интервала до 12 май се е нараснал с 80 000 барела дневно до 3,72 милиона барела дневно, най-високото равнище от началото на 2022 година По-нестабилните седмични потоци са нарастнали с към 120 000 барела дневно по отношение на миналата седмица, достигайки 3,76 милиона барела дневно.

 

Средните четириседмични доставки до азиатските клиенти на Русия се покачиха до 3,41 милиона барела дневно в интервала до 12 май. Еквивалентът на 593 000 барела дневно е бил на кораби, показващи дестинации като Порт Саид или Суец в Египет. Тези пътувания нормално приключват в пристанища в Индия или Китай и се демонстрират в данните като „ Неизвестни в Азия “, до момента в който не стане ясна крайната дестинация.

 

Износът на съветски недопечен нефт по море за европейските страни е неизменен на 83 000 барела дневно до 12 май, като България е единствената дестинация. Тези числа не включват доставките до Турция.

 

Пазар, който консумираше повече от 1,5 милиона барела дневно недопечен нефт за къси дистанции, беше съвсем изцяло изгубен, с цел да бъде сменен от дестинации на дълги дистанции в Азия, които са доста по-скъпи и лишават доста време за обслужване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР