Средната работна заплата нарасна с 12 %. Това значи с

...
Средната работна заплата нарасна с 12 %. Това значи с
Коментари Харесай

Синдикатите виждат края на ниските заплати

Средната работна заплата набъбна с 12 %. Това значи с към 120 лв. повече в българския джоб. Държавата заплаща 8 милиарда заплaти на година. Това съобщи Пламен Димитров от КНСБ в коментар за разликата в европейските и българските заплати. " Промишленото произвеждане е с 14 % повече, само че там нарастване на заплати няма. В предприятията към момента не са усетили измененията и растежа. Ние произвеждаме надалеч по-евтино. Чуждестранните вложения са паднали с 25 %. Пазарът на труда освен, че няма фрагменти, само че и в случай че има те не желаят да работят за ниски заплати. От това можем да заключим, че ерата на ниските заплати свърши ", добави по тематиката Димитров.

" Имаме систематична неточност в структурата на промишлеността ни. Произвеждаме неща, които не търпят нарастване. Произвеждаме и 2 пъти по-малко от страните в Европа ", разяснява тематиката Димитър Манолов от КТ „ Подкрепа “ " Бизнесът заплаща по-малко налози от служащите ", сподели още той пред Българска национална телевизия.

" Заради ниското възнаграждение квалифицираното население напуща. Трябва да прекъснем порочния кръг. Говорим, че приходите са ниски, само че прекалено много неща са по-достъпни в съпоставяне със Западна България. В страната ни също има вероятности. Трябва да се отстрани данъкът върху минималната работна заплата ", приключи Манолов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР