Сред стотиците жертвите на атентатите в Шри Ланка са три

...
Сред стотиците жертвите на атентатите в Шри Ланка са три
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Дания загуби три от децата си при атентатите в Шри Ланка

Сред стотиците жертвите на атентатите в Шри Ланка са три от общо четирите деца на най-богатия човек в Дания - милиардера Андерс Холш Поулсен, оповестиха международните организациите. Не се знаят повече детайлности, само че е известно, че Поулсен е пътешествал със фамилията си на острова. Семейството е било в Шри Ланка за великденските празници.

"За страдание можем да потвърдим слуховете ", декларира формалният представител на една от компаниите на милиардера. "Ние ви молим да почитате неприкосновеността на персоналния живот на фамилията и по тази причина нямаме спомагателни мнения ", приключва прессъобщението.

Кой е Андерс Холш Поулсен?

Роденият през 1972 година датски предприемач е наследник на Троелс Холш Поулсен създателят на Bestseller, компания за облекла с над 15 000 чиновници. Сред нейните най-известни марки са Jack & Jones, Only and Vero Moda. Наследявайки бизнеса на татко си Андерс го развива и стартира да прави вложения в недвижими парцели.

Днес той е най-големият акционер във веригата за облекла Asos и е най-големият частен притежател на парцели във Англия, написа в. "Таймс ". Датчанинът има и редица здания с историческа значителност, като замъкът Алдоури, намиращ се на брега на езерото Лох Нес в Шотландия. Любопитен факт е, че над 1% от територията на Шотландия е благосъстоятелност на милиардера, написа "Форбс ".

Датчанинът е създател и на компанията Wildland, която изкупува земя, с цел да я трансформира в естествени паркове.

Богатството на Андерс Холш Поулсен се прави оценка на 6,7 милиарда $, като от 2015 до в този момент то се е нараснало с повече от 1 милиард. Според класацията на "Форбс " от 2018 година Поулсен е най-богатият датски жител.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР