Сред специалните гости в тазгодишното издание на национален фестивал Семе

...
Сред специалните гости в тазгодишното издание на национален фестивал Семе
Коментари Харесай

Изкуство и традиции вплита фестивал „Семе българско” в Севлиево

Сред специфичните посетители в тазгодишното издание на народен фестивал „ Семе българско ” в Севлиево е фотографът Жоро Хаджиев, който открива, снима и изследва обезлюдени планински села, а също и забравени места из страната ни.

Чрез експозицията „ Изчезващите български домове ” създателят ще ни поведе из техните тесни, криволичещи улички към родната ни история и към предишното ни, с цел да показа своя взор по тематики, които вълнуват всички ни - българският дух, опазването на традициите ни, силата на връзката с корените ни, бъдещето ни. Срещата с него е в 14:20 ч. на 29 април (събота), на фестивалната сцена в парк „ Казармите ”.

А когато става дума за връзка с природата, същинска приятност на сетивата ще достави и специфичната галерия на фотографа Богдан Боев – „ Полет над България ”, която се осъществя в партньорство със „ Зелени Балкани “. Както самичък споделя, воден от пристрастеността си към дивата природа, Богдан Боев взема решение да подарява част от фрагментите си за разнообразни дела, свързани с опазването на околната среда, разгласява снимки на диви животни, с цел да покаже хубостта им и да помогне на хората да усетят най-малко част от магията, до която се допира посредством изкуството на фотографията.

Изкуството като метод на живот и като естетическо средство за образование ще участва по време на фестивала и посредством присъединяване на изложба „ Видима ” и Детски арт център „ Видима ”. За първи път тази година гостите на фестивала имат опция да посетят профилирания щанд на галерията - да закупят картини, рисунки и графики от известни български художници, печатни издания - албуми и книги, свързани с галерията и родното изобразително изкуство. А в креативната работилница на локалните изложба и арт център, в границите на двата фестивални дни, посетителите сами ще основават хубост. Всичко това се случва с поддръжката на „ Идеал Стандарт – Видима “ в Севлиево.

И защото изкуството не познава възрастови ограничавания, дребни и огромни художници, заповядайте дружно да творим цветни магии!

29-30 април 2023 година, парк „ Казармите ”, Севлиево
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР