Сред приоритетите ми като министър са модернизация на българската армия

...
Сред приоритетите ми като министър са модернизация на българската армия
Коментари Харесай

Димитър Стоянов, министър на отбраната: Повече от 30 години армията ни е била недооценявана

Сред целите ми като министър са рационализация на българската войска и обезпечаване на 2% от Брутният вътрешен продукт за разноски на защита, с цел да се сътвори една в действителност мощна войска. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV служебният министър на защитата Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва.

На въпрос за офертата за вторите 8 изтребителя F-16 Стоянов уточни, че тя би трябвало да се прегледа деликатно, след което да се направи план за капиталов разход, който да бъде гласуван в Министерски съвет и по-късно в Народното събрание. Поради тази причина обясни, че е предложил срокът на въпросната оферта да бъде продължен до 15 декември 2022 година, когато ще има работещ парламент.

Уточни още, че става въпрос за към 1,3 милиарда $ капиталов план.

Армията се нуждае от 6 до 8 милиарда лв., с цел да бъде осъвременена. Сегашната техника е морално остаряла, тя е от 80-те години и има голяма бездна сред техниката, която употребяват нашите съдружници в НАТО, и нашата, изясни военният министър.

По думите му повече от 30 години българската войска е била недооценявана и недофинансирана и предизвести, че в случай че не вземем втората осмица изтребители F-16, няма да се сдобием и с ескадрила.

Затова смятам, че тези средства би трябвало да бъдат дадени. Геополитическата обстановка към нас не е удобна, тъй като имаме войната в Украйна, имаме и напержението сред Сърбия и Косово, за което не се знае по кое време може да прерасне във боен спор. Просто не е редно да бъдем с техника на 40 и повече години, обясни министър Стоянов.

По отношение на МиГ-овете той уточни, че те са в тежко положение и няма по какъв начин да разчитаме още дълги години на тях, заради което е неотложно да модернизираме изтребителната си авиация.

По тематиката с газовата рецесия Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва съобщи, че в случай че търсим действителна диверсификация, би трябвало да имаме източници от най-малко три места, а сега имаме единствено от Азербайджан, а газът от " Газпром " е спрян.

Ако цената на газа продължава да пораства, по какъв начин българската стопанска система ще бъде конкурентна? Трябва да се мисли за всеки един преференциален източник и на налична цена, счита той.

Относно митингите пред президентството служебният министър на защитата показа, че ги схваща, само че не го тормозят, и добави, че " никой от служебното държавно управление не би трябвало да се тормози ".

На въпрос за доставката на оръжие за Украйна Стоянов уточни, че " няма директна доставка, само че има индиректно даване на оръжие ".

В умозаключение разяснява, че е обикновено, когато нов кабинет пристигна на власт, да смени регионалните шефове и началниците на другите държавни институции.

В Министерството на защитата няма нито един освободен човек. Това може да се случи единствено при потвърдени злоупотреби, разясни министър Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР