Сред освободените затворници са командирът и заместник-командирът на батальона Азов,

...
Сред освободените затворници са командирът и заместник-командирът на батальона Азов,
Коментари Харесай

Русия е освободила 215 пленници от Мариупол. Върна си кума на Путин

Сред освободените пандизчии са командирът и заместник-командирът на батальона " Азов ", който води огромна част от боевете. Този ход е непредвиден, защото подкрепяните от Русия сепаратисти предишния месец споделиха, че ще има правосъден развой против личния състав на Азов, който Москва разказва като нацисти. Украйна отхвърля обвиняванията.

Освободени са командирът на Азов подполковник Денис Прокопенко и неговият заместител Святослав Паламар. На независимост е и Сергей Волински, пълководец на 36-а бригада морска пехота на украинските въоръжени сили.

Тримата мъже управляваха упоритата траяла седмица опозиция в тунелите под стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол, преди те и стотици бойци от Азов да се предадат през май на подкрепяните от Русия сили.

Йермак сподели, че в подмяна Киев е освободил 55 съветски пандизчии, както и Виктор Медведчук, водач на неразрешена проруска партия, който е изправен пред обвинявания в държавна измяна и нарушение на законите и обичаите на войната по дело за разхищаване на национални запаси в окупирания Крим. Обвинението му бе връчено на 12 май 2021 година Смята се, че Медведчук е осъществявал подривна активност. Известен проруски политик бе арестуван при ”рискована ” специфична интервенция на украинските служби за сигурност. 

Знае се още от края на месец май тази година, че Москва желае да води договаряния за замяна на бойци от " Азовстал " за Медведчук.

Обществената телевизия Suspline сподели, че размяната е станала покрай северния украински град Чернигов. По-рано денем Саудитска Арабия заяви, че Русия е освободила 10 задгранични военнопленници, хванати в Украйна след посредничеството на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР