Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че правителството на Сърбия

...
Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че правителството на Сърбия
Коментари Харесай

Белград: Няма да призовем косовските сърби да приемат регистрационни табели с надпис Република Косово

Сръбският външен министър Ивица Дачич съобщи, че държавното управление на Сърбия няма в някакъв миг да призове косовските сърби да одобряват регистрационни табели с надпис Република Косово, съобщи организация Бета.

" Както чухте от президента Александър Вучич, ние желаеме компромис, не желаеме да създадем нито един ход, който да се пояснява като случай или провокация, само че също по този начин чухте, че самите сърби ще пазят своите ползи. Сърбия сигурно няма да разреши на никого да заплашва или да прави разгром (срещу сърби) ", сподели Дачич в телевизионно предаване нощес.

Той съобщи, че Сърбия " ще продължи да бъде предвидим сътрудник, само че когато кажете на някого, че сте предвидим сътрудник, това значи, че знаете тъкмо какво можем да създадем и какво не ".

От през днешния ден стартира пререгистрацията на регистрационните табели, първоначално с издаване на предизвестия на тези, които не го създадат.

Представители на най-голямата партия на косовските сърби Сръбска листа, след среща наскоро с президента Вучич, оповестиха, че ще блокират граничните пунктове сред двете страни, в случай че Прищина стартира насилствена конфискация на транспортни средства без пререгистрирани регистрационни номера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР