Сръбският президент Александър Вучич говори за опитите за цветна революция

...
Сръбският президент Александър Вучич говори за опитите за цветна революция
Коментари Харесай

Вучич разкри, че имало опити за цветни революции в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич приказва за опитите за цветна гражданска война в страната. Според него " тайните служби от Изтока " го предизвестили за сходна опасност, заяви АП.

 

" Получавам информация от разнообразни служби и нашите сестрински служби от Изтока ни споделят, че има опити за цветни революции и така нататък

И аз им споделям - не знам какво се пробват, знам единствено, че е непоносимо да се пробват да злоупотребяват с нещастието, със гибелта на децата, с цел да станат по-големи, по-добри и по-умни за нашия народ, в сравнение с в миналото са били ", съобщи Вучич на протест в Панчево.

 

Сръбският държавен глава също по този начин съобщи, че Белград в никакъв случай няма да признае независимостта на Косово.

 

На. При случая починаха осем възпитаници и един охранител. Друго момиче умря по-късно в болничното заведение от раните си.

На 8 май от Скупщината (парламента) до постройката на държавното управление на страната. Мотото на митинга беше " Сърбия против насилието ". Вучич упрекна опозицията, че употребява нещастието за политически цели.

 

След експлоадирането на войната в Украйна Вучич се изрече изрично, като акцентира, че съвсем целият нефт и съвсем целият газ за сръбската стопанска система се внасят от Русия. По-късно обаче той призна, че към рестриктивните мерки против Русия, в случай че виталните ползи на Белград бъдат застрашени.

Ивица Дачич, външният министър на републиката, съобщи, че Сърбия може да се причисли, в случай че сметне, че това е належащо за нейните ползи. Той също по този начин съобщи, че предпочитаната цел на Белград е присъединението към Европейски Съюз. Според него това изисква присъединение към общоевропейската политика, в това число във връзка с глобите.

 

Сръбските управляващи отхвърлиха да признаят анексирането на украински територии. Министър Дачич съобщи, че Сърбия " осъжда нарушаването на териториалната целокупност на Украйна " и е гласувала по този метод във всички интернационалните организации. Освен това Белград поддържа резолюцията на Организация на обединените нации, осъждаща експанзията на Русия в Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР