Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че според нея президентът на

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че според нея президентът на
Коментари Харесай

Ана Бърнабич: Президентът успя да спаси Сърбия от санкции

Сръбският министър председател Ана Бърнабич съобщи, че съгласно нея президентът на Сърбия Александър Вучич е съумял да отстрани непосредствената заплаха от налагане на наказания на Белград в Гранада, заяви „ Данас “.

" Най-важното обръщение към всички наши жители е, че президентът Вучич в Гранада съумя да подсигурява запазването на Сърбия ", сподели Бърнабич.

Тя оцени, че времената към момента са сложни и че рецесията не е отминала, че от района, най-много от Хърватия, идва напън да се употребява обстановката в Косово, с цел да се наложат наказания на Сърбия.

Министър-председателят съобщи, че след случая в село Банска на 24 септември Прищина е пуснала лавина от дезинформация, с цел да употребява нещастието за налагане на наказания на Сърбия, само че Вучич е съумял да спре тази лавина и да стабилизира обстановката.

Тя добави, че Прищина е в дипломатическа атака и търси наказания, само че това не е изненада.

Бърнабич е уверена, че е " ясно за всички ", че Сърбия осъжда всички форми на принуждение и че е за мир и непоклатимост, до момента в който косовският министър председател Алабин Курти генерира принуждение против сърбите в Косово, което остава ненаказано./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР