Посещението на руския президент Владимир Путин в Китайдопълнително консолидира стратегическото

...
Посещението на руския президент Владимир Путин в Китайдопълнително консолидира стратегическото
Коментари Харесай

Владимир Шопов: Оформя се ясна стратегическа ос между Китай и Русия

Посещението на съветския президент Владимир Путин в Китайдопълнително консолидира стратегическото партньорство сред двете страни, съобщи пред БНРполитологът Владимир Шопов.

Свидетели сме на оформянето на многоясна стратегическа ос, която включва освен Китай и Русия, само че и страни като Иран и Северна Корея, добави той.
Посещението на съветския президент Владимир Путин в Китайдопълнително консолидира стратегическото партньорство сред двете страни.
Това е 43-ата среща на Путин със Си Дзинпин. Този път беше използванспецифичен език, с който да бъде разказана връзката сред двете страни. Заговори се за нова ера, за задълбочаващи се връзки, които ще продължат за поколения напред, изясни Шопов.

Задълбочаващата се асиметрияв връзките сред Русия и Китайобаче става изключително забележима и към този момент провокира отрицателни реакции в някои кръгове в Москва, счита Владимир Шопов. По думите му, все по-ясно е, че Китай не просто купува по-големи енергийни количества от Русия, само че ги купува и на по-ниски цени, а Русия от ден на ден е принудена да употребява китайския юан като платежно средство.

Това епартньорство, което подсигурява оцеляванетона Владимир Путин, посочи политологът.

Относномирния проект на Пекин, за който съветския президент изрази утвърждение, Шопов съобщи, че той не съдържа оценка за съветските дейности в Украйна.Според политолога Китай схваща, че има известна динамичност в политическия разговор за търсене на излаз от войната, затовавръща в дневния ред своите оферти. Шопов позволи, че съветската страна може да е била сюрпризирана от наличието на толкоз доста език, отдаден на мира.

Европейски Съюз оттук насетне няма луксада стои настрани и единствено да интерпретира протичащото се. Европа ще трябвада откри нов инструментариум, с който да реагира на евентуалните закани, сподели в умозаключение политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР